Awalnye tak nak beli yang manual…lebih berminat dengan pam elektrik…jadinya sya beli Unimom Allegro…best sangat..sampaikan masa pam pun boleh tertidur…ni kes mengantuk yang amat…dah pam pukul 1 pagi…mesti la mengantuk kan…he3…


unimom-mezzo-manual-breastpumpUnimom Allegro
ni beli offline…kedai MyLittleOne

FB: http://www.facebook.com/mylittleone.shop

Blog: http://mylittleone.blogspot.com/

Sya beli complete set sebelum bersalin lagi…tapi single pump je…bukan double pump seperti dalam gambar…sebabnye kedai tu tak de stok…

Bila dah bersalin…rasa cam lambat la pula guna single pump bila masuk keje nanti…ambil masa…setiap sessi lebih kurang 20-30 minit untuk kedua2 belah cik B…kalau boleh buat double pumping…jimat masa sikit…mungkin dalam 10-15 minit setiap sesi…jadi sya pun cuba cari dengan pertolongan Mr Google…jumpa la blog MumNBaby…harga untuk UniMOM Breast Shield Set RM70 je…murah je kan…

Belum selesai lagi yea…bila difikirkan…malas la pula nak angkut hari2 pergi ofis…last2 beli lagi Unimom Mezzo – Manual Pam…

download (1)

Unimom Allegro nanti akan ditinggalkan je kat ofis…bawak balik corong pam + botol je untuk basuh bersih+sterilize…kat rumah boleh guna Unimom Mezzo je…pam ni beli di E-Mum Shop…RM100 sahaja…

Sya rasa ok je guna pam brand Unimom ni…kira sesuai sangat dah, harga pun murah je…berbaloi3x…apapun Unimom Mezzo memang best la…tak sakit pun…tangan pun tak de penat sangat…soft semacam je…hasil pun boleh tahan…alhamdulillah…

Bagi ibu2 yang ada budget murah tu kan…boleh la cuba set breast pump brand Unimom ni…

Stok tak berapa meriah lagi walaupun 30hb Sept 2012 dah mula keje balik…sebabnya hari ke 45 baru mula pam…pam pun dua kali je dalam sehari…tapi tak de la nak bimbang sangat…Insya Allah cukup stok nanti…sebab dalam hati tak nak bagi Husna banyak sangat Frozen EBM…lebih suka bagi Chilled EBM…pam hari ini untuk esok…tapi stok Frozen EBM kena pertingkatkan juga…

Semoga niat untuk exclusive breastfeeding Husna sehingga 6 bulan dan fully breastfeeding sehingga 2 tahun akan berjaya….AMIN…

Exclusive BF – Husna akan minum SI semata2 selama 6 bulan tanpa makanan tambahan

Fully BF – Husna akan mula makan makanan tambahan secara beransur2