Dah lama tk jenguk kawan2…kt ofis ada free tu sempat jugak la bw kt blog mana yg sempat..tp sebab keje yg melambak2..keje pula nk kena ngadap komputer…jadi ada masa free mmg nak kena rehat kan mata sekejap…balik rumah lps keje badan pula penat sebab bereskan keje rumah…

Jadi bila ada free malam2…ngadap komputer jap kalau tk tertidur..cari info, baca blog…sekarang ni nk komen ambil masa sket..jadi like & tweet je…tk pun update web…tapi kalau tenet slow…semua tu buang tepi..tidur lagi best… Thumbs up

Utk rawat mata ni sebenarnya ada ubat yea kawan2..sgt sesuai bagi mereka yg ada masalah…malas nak cerita panjang2…blh rujuk blog puanbee.com

Tapi…sya ni jenis yg malas nk makan ubat…jadi cuba langkah2 penjagaan mata diperingkat awal… sebolehnya cuba pastikan ngadap pc/laptop ni tk lebih dari 8 jam sehari…jadi kalau kt ofis dh 5 jam ngadap komputer..jadi kt rumah spend masa dlm 3 jam aje….biasanya setiap satu jam tu akan ada masa rehat dlm 10-15 minit….spend masa 3 jam tu kalau tk tertidur awal ler…biasanya kalau tidurkan anak2..mmg sya akan tertidur…bila dh tido..dh malas nk bangun…kecuali ada keje yg perlu dibereskan….

 

images (1)

Dalam masa 3 jam tu la try buat BW, balas kome, edit web, buat entri kalau sempat, dan yg plg utama Main Game….Smile with tongue out

Cuma skrg ni masa bw tk byk sebab sibuk cari info pasal androids…baru lepas install PAPAGO X5…mmg best kan map ni…then cari pula info cara utk cepatkan lock current position… akhirnya berjaya…Open-mouthed smile

papago

PAPAGO! X5 GPS NAVIGATION SYSTEM Windows Mobile Edition

Papago X5 ni free je yea…kalau nk download blh rujuk cara2 nya di SINI

Tapi kebanyakkn androids skrg mmg dh install software ni…yg belum tu blh klik link yg diberikan

PAPAGO! X5 GPS Navigation System Features

★3D landmarks
Uses advanced drawing technologies in mapping major landmarks and buildings to provide a vivid view while driving on the road.

★3D Buildings display in urban areasUses virtual 3D technologies to display real environment of all urban streets.

★Junction View of national freeway/ expressway entrancePicture-clear display of exit ramps, clearly showing their actual status.

★Graphical navigation interfaceA user-friendly navigation interface that is easy to use for people of any age.

★High performance X5 navigation engineSmooth 3D navigation display that shows every junction in detail.

★Simple voice navigation directionsThe voice navigation feature has been re-designed based on the long-term experience of 17 professional drivers to provide simple and easy to understand directions.

PAPAGO! X5 GPS Navigation System’s Intuitive Guidance Interface

★Clear and easy to read navigation information display
★Alternative routes planning function

★Pre-recorded human voice announcements

★Fully-featured data search engine for smart full text search of roads, POI, junctions and coordinates.

★User-defined favorites

Sumber : SINI

Skrg ni suka baca forum2 mengenai androids…sebab nk cari sebanyak info yg berguna…biasanya sya akan kongsikan dgn kawan2 di pejabat…kemudian tolong mereka selesaikan masalah atau install software baru yg berguna di androids masing2….

Kat pejabat ramai yg guna androids, tapi sya je guna yg paling murah….he3…dh itu yg termampu kan…ni pun dh bersyukur…alhamdulillah…

Nampaknya Impian Utk Dapatkan Gadget Impian dh jauh dari sasaran…..dah hilang terus pun….Sarcastic smile.. tapi sya tetap teruskan utk cuba sokong kawan2 dpt kan impian masing2…agaknya siapakah yg akan tersenarai dalam Top 10 yea…kita tunggu je nanti….