Tgh hari tadi tetiba rasa nak cek saman je…maklumla 2-3 bulan ni banyak sgt speed drive…tp tk de la laju mana pun…maksima 120km/jam sahaja….tk lebih dari tu….kalau rasa tk laju mana pun tp bila tgk meter dh sampai 120 slow down sket…takut nk bawa laju2….kan kalau jadi2 apa…susah nk kawal…bahaya tu…

Bawa 100km/jam pun bahaya tau…tp sya tk de la selalu…biasa bawa bawah 100km/jam…

myeg

Bimbang juga takut kena saman masa bawa laju tu…mana la tahu kan…

Bila nk semak tu kan..malas la pula nak cari link untuk semak online…format sms pun tak tahu…sebab kan kemalasan untuk buat carian…terus masuk ke myeg.com.my

Daftar ambil masa seminit sahaja…bukannya lama pun…pastu boleh buat pilihan nak semak bahagian mana …senang kan…

Nasib baik tak ada saman trafik yg masuk….alhamdulillah…

Alang2 dah daftar kan…sya pun semak sekali Bill Streamyx

telekom

Kalau yg biasa bayar guna credit card…boleh la buat bayaran kat sini..ada button Pay kt bawah…

Bagi yang nak semak melalui SMS atau Email tu blh ke blog PuanBee yea…

Bil ni lum bayar lagi…gaji belum masyuk…tunggu gaji dahulu la yea..due date 06/11…sempat lagi tu…due amount patutnya rm40 shj tp sya tetap bayar rm65…biarlah amount yg terlebih tu…kalau tetiba tiba bulan yg “sengket’”….dh jimat sket nk buat bayaran kan…Winking smile

Tapi ada hutang dengan MPK ni….macam biasa la terlupa bayar parking slip…asal kena banyar 0.40 shj..tp skrg ni dh nk kena bayar rm10.00…selalu je lupa nk pergi bayar…nanti la minta tolong hubby bayar…skrg ni dh malas nk pi bandar…panas sesangat…

SyamilaMohd