Ummi….adik jatuh…

Budak2 ni kalau sehari tak gaduh mesti tk blh kan…tp bila tak bergaduh rasa cam bosan pula tk dgr dorg menangis & melalak….Big Grin

Ada juga hari ahmad & ira elok je main….tp sebab kan bosan ummi dorg pula wat kacau…..suka…hik3…

Ahmad suka menyakat, Ira lak cepat naik angin…abang buat sedikit shj…tk sakit pun..kira macam cuit2 syg la…tp adik cepat melatah…terus nak pukul abang…bila abang lari dia tk dpt kejar mula la jatuhkan diri ke lantai…nasib baik rumah kayu…kalau rumah batu…alahai…macam mana la kan…

Sya biasa biarkan je Ira menangis minta tolong…sebabnya masa awal dia jatuhkan diri dan minta tolong…kalau sya pergi nak pujuk…mmg tk makan pujuk….lagi mengamuk ada la…biarkan je dm 5-10 minit…

Dialog biasa selepas gaduh dan adiknya jatuh (menjatuhkan diri sendiri minta simpati la konon2….) :

Continue reading “Ummi….adik jatuh…”

KISAH YANG SANGAT MEMILUKAN!

Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya,"Mama, adik baru saja melukis memakai lipstik mama".

Ibunya yang mendengar hal itu, lalu melihat lipstik 294322_280282811995969_192242767466641_991211_652392863_nmahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah. Dengan muka anaknya yang penuh dengan lipstik serta di baju dan tangan. Dengan sangat marah, ibunya mengamuk dan memukuli anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut kecilnya.

Kemudian setelah berhasil melepaskan emosinya, ibu ini baru sedar kalau anak perempuannya sudah tidak bergerak lagi. Ia pun menggoncang tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar storeanak perempuannya membuka matanya.

Tetapi terlambat,….. jantung anak perempuan itu telah berhenti berdetik.

Di saat itu, ibu melihat ke katil tempat tidur anaknya, disitu tertulis sebuah tulisan dengan lipstik merah yang tertulis: "Mama, adik sangat mencintaimu".

By: Wanita Melayu Islam Jangan Pakai Baju Ketat Di Tempat Awam

Model Kecil… Puteri Ira

Salam semua…

Asalnya nk upload gambar terbaru budak2 ni..tp tk de lak dlm laptop…ada kt pc…pc lak tgh on game…malas lak nk kacau…nanti merajuk lak…

Cari la gambar2 yg elok sket yg ada dlm simpanan….rupanya semua dh upload…so kita guna la gambar model kecil ni yea…kalau bergambar mmg suka sangat…snap gambar pun dh pandai…budak2 skrg mmg celik IT kan..pandai dah petik sana sini…kalau kat tel tu tahu je mana icon utk tgk gambar, main game dan camera…

Bila dh jumpa camera tu…macam gambar dorg ambik…cam biasa la ummi la nk kena edit yg patut delete yg mana patut simpan..kalau tk penuh la dlm memory card tu….DSCF1085n

Ni pinjam kacamata mata ummi…bergaya sakan…siap pesan lagi…”ummi, nanti beli kan adik satu yea spek mata, adik panas la…”…. Open-mouthed smile

Skrg ni kalau pergi mana2 mesti cari kacamata pink kepunyaannya…katanya..panas la ummi….hahahaha

Bab rambut tu yg rimas…nak ikat tk nak…lepas mandi ok la…cantik je..bila dh kering…hmmm..tengok la camne rupanya…nasib baik rambut tk lebat mana…kalau tak, dh macam rupa sarang tebuan….Sarcastic smile

@ syamilamohd.com

Minta Perhatian!!!!!

Assalamualaikum…

Contest Aksi Si Cilik Berbasikal anjuran syamilamohd.com & kakyong.com dh lama berakhir….tapi masih ada pemenang yang belum email details utk proses penghantaran hadiah…

Sya dh tinggalkan komen kt blog tp tiada sebarang maklum balas….

Harap2 bagi sesiapa yg kenal Kayrul Ibu kepada Adik Haikal Danish…sila inform ke dia yea… email details ke syamila02@gmail.com .

Bagi pemenang yang dh bagi ‘details’ tapi belum terima hadiah dari penaja….sila tinggalkan komen di bawah yea… Happy

Continue reading “Minta Perhatian!!!!!”

Semua post Ummi2Shoppe hilang dlm masa 1 minit… :-(

Assalamualaikum…

Sebab kan kesilapan sendiri semua post utk blog Ummi2Shoppe dari thn 2009 hilang dalam masa 1 minit aje….Crying

Nak wat camne…tk berhati2 camtu le…lupa nak backup sebelum tukar hosting…ada wat backup awal thn..tp dh lupa save kat mane..jenuh mencari tk jumpa…

Akhirnya dh malas nak fikir, terpaksa buat dari awal balik…post2 yg lama masih blh ambil…sya search kat google..then klik cached

ummi2

view akan keluar cam kat bawah

ummi4

Bila uols klik kt title post tu….akan terus ke blog yg baru…post tu tk wujud dah pun…

Sya akan copy paste je details kat sini…post ke blog baru…

Template sya guna sama je ngn yg sebelum ni..cuma edit sket terutama bhgn menu vertical & horizontal…

Terpaksa mula dari awal…follower masih kekal guna yg asal..tk sempat lagi nak add kat sini…Happy

Cuma sape2 yg pernah exchange banner sya tu…minta maaf yea…semua banner uols dh hilang…jgn lupa tinggal mesej kat shoutbox yg akan diletakkan di sidebar nanti…

Kalau sya sempat jejalan dn jumpa banner Ummi2Shoppe kt blog uols…sya akan add kt blog..jgn bimbang…Winking

Peringatan utk diri sendiri….selalu la wat backup blog n simpan dlm folder khas….sya biasa backup utk blog personal ni jea..blog shop tu sekali je backup…agaknya merajuk le tu..sebab tu masing2 bawa diri….Big GrinLaughing

SyamilaMohd