keluarga

Pantang oh Pantang

Mood masih blur lagi…hari ni dah masuk hari ke 38 berpantang…hari ni juga dah 8 hari ahmad & ira tak kesekolah…sebabnya sya sambung pantang di kampung…

Pantang kat kampung lagi best…sebab rumah mak kecil je..senang nak siapkan makanan utk anak2…tak perlu jalan jauh turun naik tangga nak kedapur…lagipun adik2 ada, boleh minta tolong apa yang patut…

Sikecil Husna pula tak banyak karenah…alhamdulillah…sesekali menangis tu biasa la kan…budak2 kalau tak menangis tak best juga…sebab bila dia menangis tu menandakan dia sihat walafiat…lagipun kita dapat agak nada menangis sakit, lapar dan minta perhatian…maknanya suruh kita dukung dan peluk….

{ Husna bila dah berumur 37 hari }

Husna selalu jugak kembung perut…sebab kak sya suka sangat makan roti…memang nampak..kalau hari tu sya banyak makan roti..malamnya husna akan menangis…nasib baik ada tungku herba…bila kita tuam2 bahagian perut..baru la nampak dia lega sket…jadi sekarang ni sya memang kurang dah makan roti…lebih banyak makan biskut…

Continue reading

KERANA DIA SEORANG IBU

Assalamualaikum…

Hari ni tak ada idea nak menulis…ada free layan facebook baca info terbaru…terbaca la satu kisah yang meyayat hati…akhirnya menangis keseorangan…besarnya pengorbanan seorang ibu untuk anak2…I Love My Mum…

 

Menyelit Sikit : Gambar terbaru selepas mengandung kali yang ke-3…muka ku dah bulat…dagu pun dah berlapis2…hik3…walaupun sakit2 badan ada hati lagi nak pergi berkelah dengan kawan2 di Pantai Teluk Kalong….masa berjalan boleh pula tahan sakit…balik rumah mula la mengadu kat hubby minta belas kasihan…hahaha

Jom baca kisah selanjutnya mengenai pengorbanan seorang ibu yang tidak ternilai… Continue reading

Jalan-jalan cari makan dan rumah baru

Assalamualaikum

Dah lama nak tukar theme (rumah baru untuk blog syamilamohd.com) lagi…tapi tak jumpa yg sesuai…sya suka yg simple2 je…tak nak yang bunga2 cam sekarang ni….mengidam la pulak…hahaha….

Cuba juga usha kat mr google…tapi itula tak jumpa…maklumla sekarang ni tidak boleh duduk lama2 dpn komputer..mula la sakit kepala…ada juga yang berkenan…tapi size pula kecil…nak edit memang malas…banyak masa diperlukan…

Entah bila la blog ni nak berwajah baru agaknya…hmmmmm…..

Berbalik kepada keluarga…tahun ni baru minggu lepas berkesempatan bawa anak2 jalan2 jauh dari kemaman…tak de la jauh mana pun..setakat pergi ke kuantan je…niat asal nak pergi shopping barang dapur kat Giant Kuantan…tapi tak jadi sebab perbezaan harga yg besar la jugak…jadi shopping barang plastik je…balik kuantan pergi semula shopping kat Cola Agency di Kemaman…harga barang dapur kat sini memamg berbaloi2x…

Tapi ok la…bukan main seronok budak2 dapat jalan2…tak beli barang mainan pun kat diorang…masing2 nak main naik kereta mainan…dah dapat satu..berebut la pula..nasib la…ramai yang tunggu giliran…he3 Continue reading

Ummi…Jangan Tinggal Daku…

Assalamualaikum…

Awal bulan 6 sya tinggalkan budak2 kt kampung…kebetulan mak saudara kesayangan budak2 ni ada balik..cuti sebulan…jadi blh la dia layan ahmad & ira…niat asal nak tinggak seminggu…tp plan dh lari…jadi 3 hari je…sebab ahmad mengamok..malam2 lak mengigau…

Ira elok je…dia lak jadi kakak…nasihatkan Ahmad yg hari2 menangis…he3…

Bila tgk budak2 tu tidur melalui webcam…kesian lak…Sad smile

Dh hari2 dok tepon…. “ummi…bakpe tinggal ahmad…ahmad nak ikut ummi…” last2 sya emergency leave 2 hari balik kampung…ingatkan blh la bulan madu lama sket…last2 kantoi…Open-mouthed smile

Terpaksa balik kampung sorang2…sebab hubby ada keje…tp minta tok umi temankan sampai kt kuala trg…rumah kakak hubby…nk bawak ke rumah mak…kesian lak..sebab rumah mak tu kuarters je…sempit lak tu…tk selesa sket bagi yg tk biasa dok rumah kecik…dh tu bilik air lak mmg la sempit yg amat…

Continue reading

Mom, Baby & Kids Store
Mom, Baby & Kids Store
Subscribe for latest update

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Waktu Solat Kawasan Cukai
احد
15 Ramadan 1435
Now : Fajr (10:56)
Next : Sunrise (12:02)
Social
Top Commentators
UserOnline