Selamat Hari Guru 2017

Setiap tahun, bila dekat dengan hari guru mak2 la yang sibuk cari hadiah untuk cikgu. Selamat hari Guru untuk semua cikgu yang sudi tunjuk ajar anak-anak dengan tulus ikhlas.

Tahun ni kak sya sediakan 6 je je hadiah. Setiap orang bagi pada guru yang mereka suka. Bukan apa tahun ni budget tak banyak. Anak pula 3 orang dah sekolah. Cikgu pun siap pesan, tak payah bagi hadiah yang mahal, cukup sekadar sebatang pen pun dah mencukupi. Sebab cikgu selalu kehabisan pen terutama pen merah.Ā šŸ˜…

Entah kenapa tahun ni tak de mood nak shopping barang hadiah. Kemalasan nak keluar rumah maybe cuaca panas sangat kan. Jadi bila ternampak ada seller pos hadiah hari guru yang cantik, tanpa banyak soal terus order 6 set. Dapat pahala juga beli yang dah siap, tolong seller tambah rezeki.Ā šŸ˜Š

selamat hari guru

Berebut la pula anak2 nak pilih hadiah yang paling comel. Abang lelaki tak kisah pun, kak ira dan adik una la bercinta nak buat pilihan.

Teringat kenangan zaman sekolah rendah dulu. Masih segar dalam memori. Beli pen biru, merah dan hitam. Balut sebatang2 dan bagi hadiah kat cikgu. Fikir balik, apa salahnya balut 3 batang sekaligus.Ā šŸ˜šŸ˜

.

Selamat Hari Guru

Dalam ajarannya ada harapan
Dalam tegurnya ada doa
Dalam marahnya ada sayang
Dalam diamnya ada kebijaksanaan
Dalam tangannya ada sahsiah terbina

Terima kasih cikgu.Ā šŸ˜

selamat hari guru

@ Resepi : Kek Marble Simple

Assalamualaikumā€¦

Hari guru Isnin lepasā€¦.sya buat Kek Marble Simple utk ahmad bawak ke sekolahā€¦sebelum ni pernah buat Kek Marble Trio @ Mat Gebu ā€¦skrg ni resepi dh lupa kat mana..tp best jugakā€¦simpleā€¦cuma yg sya buat tak de marble sgt pun..sebab warna tk berapa menyerlah..guna apa yg ada ajeā€¦Open-mouthed smile

Ni la rupanya..ni tinggal sket aje lagiā€¦

DSCF1030

Ptg tu sya buat byk la jugakā€¦satu bekas ahmad bawa, satu bekas lagi Ira bawa kat rumah pengasuhā€¦nk bg kat cikgu jugakā€¦

Continue reading “@ Resepi : Kek Marble Simple”