diary

Model Kecil… Puteri Ira

Salam semua…

Asalnya nk upload gambar terbaru budak2 ni..tp tk de lak dlm laptop…ada kt pc…pc lak tgh on game…malas lak nk kacau…nanti merajuk lak…

Cari la gambar2 yg elok sket yg ada dlm simpanan….rupanya semua dh upload…so kita guna la gambar model kecil ni yea…kalau bergambar mmg suka sangat…snap gambar pun dh pandai…budak2 skrg mmg celik IT kan..pandai dah petik sana sini…kalau kat tel tu tahu je mana icon utk tgk gambar, main game dan camera…

Bila dh jumpa camera tu…macam gambar dorg ambik…cam biasa la ummi la nk kena edit yg patut delete yg mana patut simpan..kalau tk penuh la dlm memory card tu….DSCF1085n

Ni pinjam kacamata mata ummi…bergaya sakan…siap pesan lagi…”ummi, nanti beli kan adik satu yea spek mata, adik panas la…”…. Open-mouthed smile

Skrg ni kalau pergi mana2 mesti cari kacamata pink kepunyaannya…katanya..panas la ummi….hahahaha

Bab rambut tu yg rimas…nak ikat tk nak…lepas mandi ok la…cantik je..bila dh kering…hmmm..tengok la camne rupanya…nasib baik rambut tk lebat mana…kalau tak, dh macam rupa sarang tebuan….Sarcastic smile

@ syamilamohd.com

Musim demam…

 

Salam semua…

Dah masuk 3 hari ahmad & ira demam…semalam suhu badan ahmad sampai 39.2…pagi ni dah ok sket…bila budak2 ni demam…rasa risau je…tambah2 ahmad…ira walaupun demam, ada jugak selera nak makan walaupun sket…ahmad mmg langsung tak nak…minum air aje…

Semalam dah pergi klinik ambik ubat ‘tebetik’ n ubat batuk…ubat demam ada lagi 3 botol…harap2 cepatla sembuh…bila 2 org sekaligus demam…mmg letih nak kena layan karenah dua orang budak manja ni…WinkingBig Grin

Skrg ni mmg musim demam kan…kat klinik smlm pun ramai budak2 demam…

SyamilaMohd

Technorati Tags: ,,,

Ummi…kain tumpah…

 

Salam Semua…

 

Kadang2 gelagat anak2 ni kan ada yg menceriakan dan yg buat kita pening kepala…Open-mouthed smile

 

Minggu lepas…lepas mandikan Ira…minta dia pergi ambik sendiri baju dalam almari..dh pesan suruh ambik elok2…dlm beberapa minit kemudian…dia dtg kt sya sambil bawak baju..lepas tu cakap…”ummi, pandai adik ambik baju…tak tumpah pun..” haaa…bukan air je yg tumpah..baju pun boleh tumpah jugak tau….Big GrinLaughing

 

Selipar lak ada nama masing2….selipar yg dia suka pakai dia panggil ‘selipar kakak’…selipar yg jatuh tangga kedua…’selipar adik’…Big GrinTongueLaughing

 

Continue reading

Aduhai…mengantuknya pagi ni…

Salam Semua…

 

Semalaman sya tk blh tido…sebab Ira tk sihat…selang 2 jam Ira bangun…pastu nk kena gosok2 kaki…biasa la org demam, lenguh tubuh…

 

Kemudian pukul 3 pagi, ahmad lak bangun…lepas pergi bilik air, terus tk tido…layan kartun kt komputer…pukul 6.30 pagi baru tido…masa dok temankan ahmad, sempat la siapkan keje rumah…skrg ni blh la rehat jap..nak tido tk lena la pulak…

 

So ambik masa ni siapkan template utk Ellen…ellen lak tk sihat, so nk kena tunggu ellen sihat baru blh cont keje2 mengedit template…moga ellen cepat sembuh…aminnn

 

SyamilaMohd

Technorati Tags: ,

Line Streamyx Problem…

Salam Semua..

 

Baru skrg blh buat BW dan publish entry…dari ptg tadi line tak ok…so habiskan masa siapkan template utk kak zah & kak ida….tunggu response je la…

 

Ahmad pun dh lena di buai mimpi…seharian bermain…last2 td…baru minta sya tidokan…merayu2 minta tidokan dia…masa tu sya tgh mkn ngn ira…mlm ni lewat sket…he3..

Nak tahu tak apa yg ahmad cakap..sya dok tgh makan pun sedih lak campur nak gelak…

“ ummi, cepatla..ahmad nak tido ni..menguap doh ni…ngantuk…huhuhu…lenguh doh ni..cepatla ummi…” lebih kurang camtu la….

NAsib baik tk lekat mkn..nk cepat punya pasal….

Technorati Tags: ,

 

LGW11

Mom, Baby & Kids Store
Mom, Baby & Kids Store
Subscribe for latest update

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Waktu Solat Kawasan Cukai
جمعة
13 Ramadan 1435
Now : Isha (01:20)
Next : Imsak (10:45)
Social
Top Commentators
UserOnline