Promosi Cloth Diapers at Mamapayish.com

Sekarang ni ada promosi yang best di Mamapayish.com…beli 5pcs cloth diapers daripada mana2 brand (GG Babies, QQ Baby, Happy Flute, Weegro, Rainbow, Coolababy dan macam2 lagi la…tk daya nak buat listing)…campur2 yea…anda akan dapat Kos Penghantaran Secara Percuma….berbaloi tu..sebab postage biasa dalam RM7-8 juga rasanya.

Apalagi…meh la ibu2 yang ada baby yg comel2 tu shopping di web Mamapayish.com sekarang!!!!

Continue reading “Promosi Cloth Diapers at Mamapayish.com”

LensaMama Photography

Jom dapatkan perkhidmatan professional daripada LensaMama…tak caya??? cuba tgk gambar2 dibawah….semuanya di ambil oleh LensaMama….

Kalau ada yg nk dptkan Koleksi Cloth Diapers seperti dalam gambar jgn segan2 isi Contact Form di sebelah yea… ;-)…blh je hadiahkan utk kawan2 sempena bayi baru….comel kan… 😉

Continue reading “LensaMama Photography”

KISAH YANG SANGAT MEMILUKAN!

Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya,"Mama, adik baru saja melukis memakai lipstik mama".

Ibunya yang mendengar hal itu, lalu melihat lipstik 294322_280282811995969_192242767466641_991211_652392863_nmahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah. Dengan muka anaknya yang penuh dengan lipstik serta di baju dan tangan. Dengan sangat marah, ibunya mengamuk dan memukuli anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut kecilnya.

Kemudian setelah berhasil melepaskan emosinya, ibu ini baru sedar kalau anak perempuannya sudah tidak bergerak lagi. Ia pun menggoncang tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar storeanak perempuannya membuka matanya.

Tetapi terlambat,….. jantung anak perempuan itu telah berhenti berdetik.

Di saat itu, ibu melihat ke katil tempat tidur anaknya, disitu tertulis sebuah tulisan dengan lipstik merah yang tertulis: "Mama, adik sangat mencintaimu".

By: Wanita Melayu Islam Jangan Pakai Baju Ketat Di Tempat Awam

Kalah Lagi…. :-(

Salam semua…

Pasukan bola sepak Terengganu tewas lagi, kali ini di hadapan ribuan penyokong yang hadir. Macam tu la kan adat dalam permainan…prestasi ada turun naik…sya mmg tk ikut sgt perkembangan bola sepak…tk DSCF1328minat…apapun, bila Kelantan menang….seronok la juga…Negeri Kelahiran daku…tp bila Terengganu kalah sedih juga…sebab skrg ni dah jadi rakyat Terenganu….2 org adik sya pun dilahirkan di Terengganu….

KUALA TERENGGANU – Kekalahan ke atas Kedah terus menghantui Terengganu apabila sekali lagi dimalukan pencabar utama, Kelantan 3-0 dalam perlawanan Liga Super yang berlangsung di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, di sini, malam tadi.

Peluang beraksi di laman sendiri gagal dimanfaatkan sepenuhnya pasukan tuan rumah, sekali gus menyaksikan perlawanan kedua Terengganu tewas di hadapan ribuan penyokong yang hadir.

Ketiadaan Mohd Ashaari Shamsudin yang digantung satu perlawanan, dilihat banyak mempengaruhi rentak permainan pasukan tuan rumah yang tampil dengan aksi hambar.

Kehadiran kira-kira 10,000 penyokong Skuad Penyu gagal menyekat keghairahan pasukan pelawat untuk mempamerkan aksi garang, sekali gus membuatkan skuad kendalian Mohd Irfan Bakti Abu Salim itu seakan kehilangan rentak.

Gol awal pelawat pada minit ketujuh perlawanan menerusi rembatan kemas, Mohd Izuan membuatkan penyokong tuan rumah terpaku seketika.

Tersentak dengan jaringan itu, Skuad Penyu cuba bangkit untuk menyekat kemaraan pasukan pelawat, namun keputusan itu kekal hingga babak akhir separuh masa pertama.

Memulakan babak kedua perlawanan, Terengganu cuba menyusun rentak permainan dengan beberapa cubaan berbahaya di hadapan gawang gol pelawat, namun nasib tidak menyebelahi mereka.

Penyerang berbisa Kelantan, Norshahrul Idlan Talaha terus menambah derita pasukan tuan rumah apabila berjaya menjaringkan gol kedua pada minit ke-73, hasil kesilapan penjaga gol, Mohd Sharbinee Allawee yang terlalu awal keluar dari gawang, sekali gus turut menerjah rakan sepasukan.

Percaturan Mohd Irfan Bakti Abu Salim yang membuat pertukaran pemain dengan mengeluarkan Kalang Tie Joseph dan memasukkan Mohd Fakhrurazi Musa nyata gagal menajamkan jentera serangan Terengganu.

Aksi longgar pada bahagian pertahanan pasukan tuan rumah terus dihukum pelawat, apabila Norshahrul Idlan Talaha menjaringkan gol peribadi keduanya pada masa kecederaan.

Kemenangan selesa Kelantan itu terus melenyapkan impian Terengganu untuk merampas takhta liga yang sebelum ini berkongsi mata dan hanya dibezakan jumlah jaringan.

– Kosmo

@syamilamohd.com

Kenali Cloth Diapers

Sebelum papa & mama mulakan untuk menggunakan Cloth Diapers, pastikan papa & mama tahu dan kenali apa itu Cloth Diapers. Papa & Mama pasti akan jatuh cinta dengan CD selepas menggunakannya untuk kali pertama..tak percaya???? cuba la dahulu….

Saya dulu pun macam tu juga…pada awalnya saya hanya beli 2 kpg CD, lepas tu tambah lagi 4 kpg…mmg seronok guna CD…yg plg best bila tgk betapa comelnya CD yg berwarna warni itu di jemur… [tapi kan…hanya utk mereka yg rajin je yea…tp saya ni dalam kategori tk berapa nak rajin, blh je guna CD… Winking smile]

basuh 5P1010010

Jom baca serba sedikit info di bawah utk lebih memahami Cloth Diapers atau Kain Lampin Moden

1.CD : cloth diaper / lampin kain.
2.Pocket diaper : Lampin kain yg mempunyai poket untuk memasukkan insert/soaker mengikut keperluan bayi.
3. Insert/Soaker : Penyerap kebasahan yg diperbuat kebiasaannya dari fabrik microfibre, boleh juga diperbuat daripada kain napkin yg dilipat2.
4. Microfiber : Material tuala yg tebal, biasanya digunakan sebagai insert atau soaker untuk menyerap kebasahan.
5. Fleece : Sejenis fabrik yg tebal, gebu dan lembut seperti bulu biri2. Biasanya digunakan sebagai lapisan poket, diantara kulit bayi dan ‘insert/soaker’. Fabrik ni membuatkan bayi berasa selesa dan kering.
6. PUL : Fabrik yg digunakan sebagai lapisan paling luar, mempunyai penebat air, mengelak kebasahan dari dalam menembusi luar lampin.
7. One size (OS) : Saiz boleh diubah dari S/M/L dengan menggunakan snapbutton yg disediakan, boleh dipakai bayi dari lahir(3kg) ~ 3thn(13kg)

store

Macam Ginilah Setiap 5 Hari Seminggu… :-)

 

Salam ceria semua…

Setiap hari sebelum tido…nak kena siapkan apa yg patut utk ahmad, ira dan sya sendiri utk aktiviti esok harinya…

DSCF0663

3 biji beg di atas tu mmg wajib kena siapkan malam2…kalau tk kelam kabut esoknya…pernah jugak jadi camtu…akibatnya tertinggal bekal utk ahmad…maklumla ahmad tk makan makanan yg disediakan di sekolah…dia makan roti dan biskut aje…so dlm beg tu mmg dah ada bekal biskut/roti…ikut giliran le…Winking smile

Beg ahmad warna biru, yg pink tu of course le Ira…tgk abang beli beg nak jugak bawak beg pergi taska…tp bukan buku kt dlm tu…baju…he3…yg satu lagi lak tu utk isi baju kotor dan cloth diapers yg telah digunakan…tp selepas di masukkan dlm wet bag yea…Ira pakai CD hanya waktu tidur aje…

Ni baru 2 org..tadika & taska lak tu…bg yg ada anak hantar kat taska, tadika, sekolah rendah….lagi byk beg tersusun kan…Open-mouthed smile

SyamilaMohd

Eh..Comelnya…Jom Usha… ;-)

 

Salam semua…

Semalam tk sempat nk update entry pun…bukannya sibuk sgt…tp komputer yg sibuk…ahmad & ira dok layan flash game…Winking smileOpen-mouthed smile…akhirnya sya yg tertido..sedar pun bila budak2 tu dh lena kt tepi…..masa tu dh pukul 12 lebih…malas lak nk on komputer…

Tapi seawal 4 pagi sya dh bangun…kemas rumah, basuh baju & memasak utk sarapan pagi…tak de chance nk jengah blog…sempat wat bw je sket…

Jadi utk entry ke-2 hari ini sya nk warwarkan stok baru yg ada di Ummi2Shoppe….pagi tadi dh baca berita kan…so skrg masa utk cuci mata lak….WinkingBatting Eyelashes

Continue reading “Eh..Comelnya…Jom Usha… ;-)”

Cloth Diapers…

Salam Semua..

 

napeperluCD

Jom Kenali Cloth Diapers

1.CD : cloth diaper / lampin kain.

2.Pocket diaper : Lampin kain yg mempunyai poket untuk memasukkan insert/soaker mengikut keperluan bayi.

3. Insert/Soaker : Penyerap kebasahan yg diperbuat kebiasaannya dari fabrik microfibre, boleh juga diperbuat daripada kain napkin yg dilipat2.

4. Microfiber : Material tuala yg tebal, biasanya digunakan sebagai insert atau soaker untuk menyerap kebasahan.

5. Fleece : Sejenis fabrik yg tebal, gebu dan lembut seperti bulu biri2. Biasanya digunakan sebagai lapisan poket, diantara kulit bayi dan ‘insert/soaker’. Fabrik ni membuatkan bayi berasa selesa dan kering.

6. PUL : Fabrik yg digunakan sebagai lapisan paling luar, mempunyai penebat air, mengelak kebasahan dari dalam menembusi luar lampin.

7. One size (OS) : Saiz boleh diubah dari S/M/L dengan menggunakan snapbutton yg disediakan, boleh dipakai bayi dari lahir(3kg) ~ 3thn(13kg)

 

Lagi Info kli di SINI

 

SyamilaMohd