Awak Rosakkan, Kami Baiki

Rancangan kartun yg ahmad suka tgk….Handy Manny…Slogan kedainya adalah “Awak Ada Rosakkan? Kami Baiki”….apa2 aje kerosakkan akan dibaiki dengan jayanya oleh Manny dan peralatannya dengan mengamalkan sifat “kerjasama”….

Siarannya adalah setiap hari tp tk tahu pukul berapa di Astro Disney Junior Channel 618…Open-mouthed smile

1678_a1102

Handy Manny is a Disney animated children’s television program that premiered on September 16, 2006. The program was originally part of the Playhouse Disney daily block intended for preschoolers. On February 14, 2011, it was moved to the Disney Junior block, serving as Playhouse Disney’s replacement.

Continue reading “Awak Rosakkan, Kami Baiki”

Barbie in a Mermaid Tale

Semalam suka layan movie Barbie in a Mermaid Tale di Channel 616, Cartoon Network….Barbie-in-a-Mermaid-Tale-screenshots-barbie-movies-10789172-672-368[1] cerita kanak2 tapi ahmad & ira tk layan pun…ummi dorg je yg kusyuk tengok…ahmad & ira masing dok main game kt pc & laptop…sorg satu..tk payah gaduh2…Big Grin

Suka tengok movie ni  sebab pelakonnya comel2 …Winking smile

Kisahnya apabila Permaisuri Duyung berkahwin dengan manusia dan lahirlah Puteri barbie-in-mermaid-tale-barbie-in-mermaid-tale-13480011-672-368Merlia yg kemudiannya dibesarkan oleh manusia….sehinggalah pada satu masa Puteri Merlia terpaksa pulang kedunia asal ibunya untuk menghalang kejahatan….

Sya tk kisah pun jalan cerita camne sebab sama je yg dlm buku dongeng kanak2 kan…yg penting suka tengok barbie yg comel2 tu… Batting Eyelashes

Dah tua pun masih minat tengok cerita kanak2…hik3

LGW21

Kereta Berlakon Teater

Assalamualaikum…

Selama ni kita dok tgk org je yg berlakon kan..skrg ni kereta pun dah pandai berlakon..siap boleh kenyitkan mata lagi…ni betul2 kereta yea…juga blh melompat…

Kereta2 ni adalah karakter-karakter The Cars seperti Lightning McQueen, Mater, Doc Hudson, Sally Carrera, Luigi dan Ramone.

Pementasan tersebut bakal berlangsung di Kuala Lumpur bermula esok, 1 April hingga 3 April ini di Stadium Tertutup Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Continue reading “Kereta Berlakon Teater”

Conan Edogawa / Shinichi Kudo

 

Salam ceria semua…

Hari ini seharian tk on lappy…dok ngadap pc je…sebab pc mmg on 16 jam…wat design ni sya lebih suka guna pc..tp nak ngadap pc ni bukannya leh selalu…hari ni kebetulan hubby keluar, ahmad & ira lak dok main ngn kawan2…keje pun dh siap…so blh la spent masa jap…

Bila mlm ni..ahmad & ira dh tido…masa utk on lappy lak..cek email…sya mls nk sign in gmail…nk set kat microsoft outlook…semuanya dh disusun ikut folder…lebih selesa terima email camni…even masa offline pun leh refer email yg dh masuk…Open-mouthed smile

Tapi best lak dok layan citer kartun Canon kt Astro Ceria…sya mmg suka tgk citer ni…dari dulu sampai skrg..mmg tk jemu layan…biasalah suka sgt layan citer fantasi…he3…

Continue reading “Conan Edogawa / Shinichi Kudo”

Monsters vs Aliens

 

Salam semua…

 

Akhirnya berjaya jugak download animasi Monsters vs Aliens ni walaupun ambil masa dekat 24 jam..gara2 line tenet problem…

 

Lepas tukar modem pagi tadi…line tenet dh tk putus2 cam 2 hari lepas…cuma connection slow lak…lepas refresh port…baru ok sket..tp tk laju cam biasa…

 

Seronok ahmad & ira tgk citer ni td…lgpun dah lama sya tk beli cd…download pun dh lama tk buat…yg terlebih excited nk tgk citer ni sebenarnya ummi nye…WinkingBig GrinBatting Eyelashes

 

Jom baca ringkasan animasi ni…

 

Continue reading “Monsters vs Aliens”

Dr Black Jack

 

Salam Semua…

 

Uols pernah tgk tak citer kartun Dr Black Jack..dh lupa channel mana…sya selalu tgk hingga final episod…seronok tgk watak dr black jack dn budak perempuan yg tinggal ngn dia, Pinoko…mmmg menceriakan suasana…Winking

 

Black Jack is an "unregistered" doctor with a clouded, mysterious past. He works with his little assistant Pinoko (who has a massive crush on the doctor), dealing with medical cases not very well known, which can be strange, dangerous, or not known at all. But he is a genius, and can save almost any of his patients’ lives (as long as they have the money for it, that is), and is known to many around the world, especially to those of medicine and science. He’s a man of science himself, and does not believe much until he has seen it, yet it is many times he is surprised by love and nature often overpowering the science he bases his life in.

 

Continue reading “Dr Black Jack”