Maggi Kari Ketam Segera
Leave a comment

Sebelum ni masak maggi kari ketam rebus ketam dulu baru masukkan air rebusan sekali dengan ketam dalam bahan yang telah…

Baca Seterusnya...
Sambungan Projek Air Terjun Mini
Leave a comment

Alhamdulillah, akhirnya siap juga pasang Waterproof Socket untuk projek air terjun mini tepi tangga. Sebelum ni guna soket yg gulung…

Baca Seterusnya...
Cara nak kembalikan Susu Badan
Leave a comment

Pam-pam keluar angin…pam-pam keluar angin lagi. Alamak, acaner ni? Hmmm…ok2…lepas 2 jam kita pam pagi. Kemudian., pam-pam angin juga yang…

Baca Seterusnya...
Bunga Ros Jepun – Portulaca Grandiflora
Leave a comment

Belum habis lagi bab bunga ros jepun. Maklumla baru bermula…cam tu la…excited sakan bila tengok bunga yang mekar walaupun sepasu…

Baca Seterusnya...
Kenapa Bayi Tidak Kenyang?
Leave a comment

Persoalan seperti kenapa bayi tidak kenyang lepas menyusu susu ibu selalu diutarakan oleh ibu baru. Kebiasannya mereka risau, di awal2…

Baca Seterusnya...
Blue Diamond yang sangat CANTIK!
Leave a comment

Sejak beberapa bulan lalu, minat nak berjinak2 dengan bunga mula berputik. Kalau sebelum ni anti la sangat dengan bunga2 ni,…

Baca Seterusnya...
Maggi Kari Ketam Simple tapi Sedap
1 Comment

Lama dah nak makan maggi kari ketam ni tapi selalu je tak kesampaian. Dulu nak beli ada satu kedai makan…

Baca Seterusnya...
Jom Bercinta dengan Ros Jepun.. :)
2 Comments

Bukan senang tau nak bercinta dengan Ros Jepun (RJ) ni, kena ada semangat yang kuat. Walaupun RJ ni jenis yang…

Baca Seterusnya...
Cekodok Pisang Master Chopper
Leave a comment

Alang2 Master Chopper ada kan, guna la untuk buat cekodok pisang. Kebetulan alat untuk penyek pisang tu dah patah dua…

Baca Seterusnya...
Cara Mudah Ajar Anak PooPoo Ke Tandas
Leave a comment

Kalau buat carian, mesti ramai yang kongsi pelbagai cara mudah ajar anak poopoo ke tandas kan. Namun sya ada cara yang…

Baca Seterusnya...