Instant Shawl Kupu-kupu, Shawl Kanak-kanak Terbaru

Assalamualaikum. Selamat malam semua. Dah lama nak share instant shawl kanak-kanak yang comel ni. Namanya pun comel, Instant Shawl Kupu-kupu.

Instant Shawl ni dihasilkan untuk kanak-kanak dari umur 2 – 9 tahun. Tapi kakak ira yang umur 10 tahun muat elok je pakai. Tak de la senteng sangat kiranya dada tertutup sepenuhnya. Bahagian belakang pun labuh.

Ukuran muka pun elok je. Kiranya sesuai sangat ler. Asalnya beli shawl ni untuk adik una, kakak try pakai cantik la pula. Ingatkan senteng. Kena la order lagi satu lagi shawl yang comel ni. Kak ira dan adik una ni semua nak kena sama. Walaupun beza umur jauh, kak ira 10 tahun, adik una 5 tahun tapi tetap nak pakai yang sama.

Shawl ni senang je nak pakai, sarungkan sahaja dah siap. Muka kak ira pun nampak cute.  😍😍

Adik una dah mula jeles ingat kak ira nak ambil tudung dia. Mana boleh puji2 sangat kak ira, puji empunya badan takpe. 😅

instant shawl kanak-kanak

Instant Shawl Kupu-kupu adalah Instant Shawl Hybrid Istimewa TudungSiComel yang dijahit secara Dwi – Warna menggunakan materiel Cotton Prada Original ( Import ) Istimewa LEMBUT dan SELESA.

Ianya mampu membuatkan Si Comel tampak lebih KEMAS dan COMEL (^_^)

Sayap tepinya dijahit terus dan dihasilkan khas dengan material chiffon dwi-warna istimewa kanak-kanak. Ini bagi memastikan ianya MUDAH dipakai, TIDAK PERLU menggunakan pin. Mudah dibasuh, merenggang LEMBUT dan pastinya SELESA (^_^)

KEISTIMEWAAN INSTANT SHAWL KUPU-KUPU

  • Material Cotton Prada Original yang diimport khas dan ianya lembut serta gebu-gebu
  • Sarungkan sahaja. – tidak perlu menggunakan pin. Mudah dan Selesa
  • Kain kapas lembut mudah dibasuh dan digosok
  • Potongan (Cutting) khas yang Selesa dipakai

.

Jaminan 100 hari

*Setiap produk asli yang diperolehi dari TudungSiComel.com adalah di bawah jaminan 180 hari dari tarikh penerimaan.

*Sekiranya tidak berpuas hati boleh ditukar/dipulangkan dengan serta merta dan wang akan dikembalikan. Kepuasan dan kegembiraan Si Comel merupakan keutamaan kami di TudungSiComel.com.

Mudahnya Kerja-kerja Menggosok…Semudah ABC :)

Alhamdulilah, Iron Pihilip PerfectCare Aqua dah selamat sampai minggu lepas. Puas hati dengan performance. Kerja menggosok bukan lagi satu masalah. Sebelum ini bercinta nak menggosok baju. Kebiasannya akan pakai baju yang sama yang kurang kedutannya, dek malas sangat nak menggosok lagi-lagi jubah dan baju kurung cotton… :-p

Tapi sekarang, dengan bantuan Iron Philips PerfectCare Aqua dari Amway ni rajin dah nak gosok baju ni. Kalau baju kurung tu kan, sekejap je siap. Kenapa? Sebabnya saya akan lipat dua baju kurung tu dan gosok dengan kuasa steam yang power…secepat kilat lapisan bawah pun cantik je. Sekali lalu je iron tu, semua dah settle. Pastikan iron tu jangan cepat sangat jalannya, slow and steady je baru hasilnya cantik. Cuma last step bentangkan baju tu dan hanya perlu gosok bahagian tengah je, yea la tadi kita lipat dua kan.

Tak percaya? Jangan tak percaya…kena percaya juga. Tengok hasilnya dalam gambar di atas, ni sekali gosok je tau. Maaf la yea kualiti camera tak ok sangat sibuk dengan budak kecik. Susah nak fokus.

Mengapa Saya Pilih Iron Philips PerfectCare Aqua Amway

Cuma..kalau kain cotton tu kan, sekiranya anda jenis yang sangat cerewet pasti tidak akan puas hati sepenuhnya kalau gosok sebelah sahaja, mesti nak gosok di kedua2 bahagian untuk dapat hasil yang lagi baik. Tapi bagi anda yang sama seperti saya, tidak cerewet Insya Allah berpuas hati dengan hasilnya. 🙂

Dalam masa tak sampai pun 40 minit campur dengan sesi photography, nak tunjuk bukti kehandalan iron philip ni….semua baju ni siap gosok sepenuhnya. ^_^


Kalau tengok dalam gambar di atas, baju blouse warna hijau pucuk pisang tu kain cotton dan kedutan tidak hilang sepenuhnya namun boleh nampak la baju tu bergosok…for me dah ok sangat sebab baju ni bertahun tak bergosok. Dah bertahun juga la baju ni tak pakai, kes malas nak bergosok. Untuk hasil yang lebih baik, kain cotton macam ni seeloknya gosok dikedua2 bahagian.

Seluar dan baju sekolah serta uniform kokurikulum anak2 ni semua gosok bahagian atas sahaja. Pertama kali anak teruna ku pakai seluar sekolah ada side yang tajam. 🙂

Mengapa Saya Pilih Iron Philips PerfectCare Aqua Amway

Dah lama tengok kawan2 guna Iron Philips PerfectCare Aqua Amway, cam best je tengok kerja2 menggosok yang lebih singkat dan sangat mudah. Namun sebabkan harganya yang mahal, niat untuk memilikinya terpadam. Harga iron steam ni mencecah ribuan ringgit.

Akhirnya, tahun 2017 baru la terbuka hati nak beli 1 biji. Harga Iron Philips Amway ni kalau harga pasaran RM1590, harga ahli lebih murah RM1325. Untuk dapatkan harga ahli kena la daftar ahli. Jumlah keseluruhan RM1450 termasuk daftar ahli dan kos penghantaran. Dah dapat jimat RM140. Ada yang offer lagi murah tapi saya buat keputusan order dengan kawan yang dah lama kenal. Tolong biz rakan, tak de salah pun kan.

Satu sebab utama nak beli 1 unit Iron Philips PerfectCare Aqua Amway ni kerana daku yang tersangat malas nak gosok baju. Rela pakai baju yang tidak gosok dek kemalasan yang maksima…tak pun ulang pakai baju yang sama, baju yang tidak bergosok. baju yang wajib gosok ada la kot 2-3 bulan sekali pakai. :-p

Sampaikan kakak boleh tegur kalau suami pakai baju kemeja yang bergosok bila bertandang ke rumahnya suatu masa dulu, “ai..rajinnya gosok baju kali ni…”…hahaha

Saya hanya akan gosok kalau kedutan dah beribu2…tu pun gosok bukan nak hilangkan kedutan 100%, cukupla sekadar 50% je pun dah ok…sbb ambil masa lama nak gosok…banyak side pulak tu….adeh..malasnyer…sila jangan ikut… 🙂

Alhamdulillah, Iron Philip PerfectCare Aqua Amway dah order pun semalam, Insya Allah dalam 1 minggu sampai la tu. Tak sabar pula nak guna. Tengok testimoni dari rakan2, ramai yang bagi testimoni kebaboom…best punya testimoni…recommended. Lagi la bersemangat ni. Kebetulan bulan ni dapat duit kutu, memamg rezeki tidak disangka. Main kutu bukan nak beli steam iron cam ni pun, saje je main nak buat saving kononnya, sekali saving untuk Iron Philips keluaran Amway ni. Perancangan Allah tidak siapa yang tahu kan. Alhamdulillah.

Tapi, sebelum buat keputusan beli Iron Philips Amway ni, survey dulu jenis2 lain dalam angkatan yang sama. Ada kawan beli direct us, harga lagi murah dalam RM800 je dah dapat sebiji tapi tak dapatlah Giant Iron Board khas untuk steam iron tu. Kalau beli yg amway ni dapat PERCUMA giant iron board yang bernilai RM399 tu. Jimat lagi, tak payah bayar duit minyak kereta pergi cari iron board.

Lepas beberapa kali survey, steam iron yang lebih kurang Iron Philips Amway ni tak de dah stok. Kebanyakan personal shopper us jual yang lagi murah, tapi suhu kena set manually tak secara automatik. Capacity water tank pun lagi kecik. Philips Iron Amway ni capacity water tank 2.5 liter. Banyak tu, dan kalau dibandingkan dengan capacity yang 1.7 liter yang ada dipasaran harganya jauh lebih mahal.

Lagi satu, untuk makluman semua termasuk diri saya sendiri la kan, Iron Philips Amway ni direka khas untuk edaran Amway sahaja tidak terdapat di pasaran malaysia atau luar Negara. Special gitu..sebab tu la juga stok iron kat hq amway selalu je sold out. Nasib baik dapat rembat juga sebiji. Bila dah rezeki kan tak payah nak risau2. Macam juga dalam perniagaan, kalau ada seller jual barang yang sama dengan harga yang lagi murah, tak perlu la melatah ke apa sebab rezeki masing2. Jadi apa yang kita boleh buat, jangan turunkan harga tetapi kekalkan harga yang kita jual sekarang cuma tingkatkan value dari segi layanan kepada customer dan service after sales yang tebaik.

Semoga selepas ni, dah tak de alasan ambil masa yg lama nak gosok baju…zasss…sepantas kilat baju siap bergosok…. 😉

Iron dah sampai nanti, saya review lagi. Masa tu saya pun dah secara rasmi berdaftar sebagai ahli Amway yang sah. Jadi kalau ada sesiapa yang ada budget lebih, nak dapatkan 1 unit Iron Philips PerfectCare ni kan..boleh la contact saya. Jom bersama saya buat kerja menggosok dengan lebih mudah, jimat dan effective.

Dah banyak celoteh ni, jom layan screenshot apa kata mereka mengenai Iron Philips PerfectCare Aqua Amway. 🙂

Iron Philips PerfectCare Aqua Amway Iron Philips Amway Iron Philips PerfectCare Aqua Amway Iron Philips Amway       


Teknologi yang tinggi di reka khas pada magic Iron Philips untuk menjimatkan masa dan memudahkan kerja menggosok pakaian buat para isteri mahupun keluarga. 😍😍😍

Pastikan anda mendapatkan model yang TEPAT iaitu Iron Philips PerfectCare Aqua Amway bagi memperoleh kepuasan yang maximum.

Ya, hanya Iron Philips PerfectCare Aqua Amway.

Direka khas dengan mempunyai tank water yang besar berbanding iron yang lain untuk proses steam berlaku dengan lebih kerap. Kuasa steam yang tinggi juga di tingkatkan agar gosokan baju tidak memakan masa yang lama.

Kelebihan lain magic Iron Philips ini ialah :

1. 2 kali lebih cepat untuk proses menggosok.. (sangat sesuai untuk mummy yg ada masalah tak berapa gosok baju cam saya…. ^_^)
2. Tangki air lebih besar.
3. Lebih padat dan ringan.
4. Tidak memerlukan set suhu untuk pakaian yang berbeza.
5. 100% MUDAH, SELAMAT DAN CEPAT.
6. Boleh di gunakan lebih 3 jam masa penggunaan tanpa henti.
7. Pakaian tidak akan terbakar jika di biarkan pada waktu yang lama.
8. Sesuai untuk semua jenis pakaian.
9. Lebih penjimatan masa.
10. Mudah di bawa kemana sahaja.
11. Automatik suis terpadam dengan sendiri jika terlupa untuk menutup suis.
12. PERCUMA Giant Ironing Board.
13. PERCUMA penghantaran sehingga ke hadapan rumah.
14. WARRANTY 2 tahun(Malaysia).

Dapatkan sekarang dengan harga PROMOSI! Hubungi puan fiza sekarang –> www.wasap.my/60194882542/ironphilips

Hotel Budget yang Selesa, Tapi….

Alhamdulillah, percutian singkat tanpa dirancang ke kuala lumpur untuk menemani suami selamat. Walaupun tidak sempat ke tempat yang sepatutnya untuk bersantai dengan anak2 sebabkan hujan turun dengan lebat, namun penginapan kami cukup selesa walaupun sedikit sesak. Hotel ni memang dalam budget kami, selesa tapi keluasan bilik yang tidak seperti digambarkan. Namun first view memang menarik dan tertarik.

338518_15081808330034470755

Silap kami sebab tidak intai betul-betul. Nak cepat kan, biasa la macam2 hal terjadi. Dalam masa 4 jam nak tempah hotel, nak uruskan anak2, siapkan makanan dan pakaian…faham2 je la kan. Suami memang dah carikan guna booking.com, namun kebiasaan ketika nak booking sya akan tengok details kot2 ada yang terlepas pandang. Tidak kali ni, tengok view ok, review good, harga ok terus klik book. Settle.

Sampai destinasi, pemandangan memang bagus. Bersih dan lokasi mudah dijumpai. Anak2 pun dah tak sabar nak masuk bilik..penat dah bergaduh dalam kereta, masa untuk sambung dalam bilik pula sambil golek2… ^_^

Smile Hotel Wangsa Maju
36, Jalan Metrowangsa, Seksyen 2, Wangsa Maju, Kuala Lumpur, 53300, Malaysia

338518_15091514000036015905

Masuk bilik, suami buat muka kelat. Bilik sempit la sangat sampai kan nak jalan pun kena sengetkan badan. Maklumla badan suami macam pak arab. Tapi ruang untuk solat ok. Ala, ok la ni sebab bilik bersih dan paling penting bilik air pun ok keluasannya dan juga bersih. Bersih itu penting.

338518_14111014370023268418

338518_15081808330034470759

Staff mesra dan cepat kalau kita perlukan khidmat mereka. Telefon je, zassss dorang hulurkan bantuan. Cumanya nak telefon tu kena pakai baju cecantik sebab telefon di luar bilik. Ok la tu tak de la si kecik umar main telefon. Kebiasannya ada telefon dalam bilik, sya cabut wayar sebab dia suka sangat main telefon. 🙂

Sampai hotel dah jam 8 malam lebih. Lepas mandi makan nasi yang bawal bekal, umar dah lena. Sebab nasi tinggal sedikit, jadi suami keluar dengan abang dan kakak cari makan. Tinggal la kami bertiga, sempat la juga tonton telemovie Aku, kopi dan dia…rasanya la…lupa pula tajuk sebenar :-p. Dah lama tak layan tv, masa2 cam ni la layan tv jap.

338518_15081808330034470788

Overal, sya bagi 7 bintang. Parking senang, cari makan pun senang, signal wifi pun bagus dan berbaloi untuk nilai wang RM119 untuk Triple Room. Tidak perlu bilik besar pun sebab bukan nak bertapa kat dalam tu, hanya untuk rehatkan diri sebelah malam sahaja. Siang penuh dengan aktiviti bersama family kan.

Deposit pula hanya RM20 sahaja. Ok la kan. Cuti2 sekolah ni, sebelum ke destinasi baik book hotel awal2. Sya banyak book hotel guna Booking.com. Sesekali baru cari guna Trivago. Mana2 pun ok, janji boleh jimat masa cari hotel dan jimat wang.

Selamat Bercuti 🙂