pembancuh kopi mr vampire

Pernah Dengar Pembancuh Kopi Mr Vampire Tak?

Assalamualaikum. Salam malam Jumaat penuh barakah. Jalan-jalan cari info, jumpa keyword Pembancuh Kopi Mr Vampire. Kak sya ingatkan memang betul2 pembancuh kopi. So, cari ler maklumat lanjut. Sekali tajuk drama daaaa.😅😅

Drama Pembancuh Kopi Mr Vampire bersiaran setiap hari Rabu dan Khamis jam 9.00 malam ni di HyppSensasi saluran 116 HyppTV. Drama ni diadaptasi dari sebuah novel.

Macam biasa, trend sekarang ni kan. Banyak drama di adaptasi dari novel yang hot. Ada terbaca seorang penulis novel saman penerbit drama. Sebab tak minta kebenaran dari penulis dahulu sebelum diadaptasi ke drama.

Tak tahu la apa perkembangan sekarang ni yea. Harap dah selesai la. Jom kita layan sinopsis drama yang tengah hot sekarang.

.

Sinopsis Pembancuh Kopi Mr Vampire

.

Selaku CEO, Alif Irsyad tidak pernah mengimpikan jatuh cinta pada seorang waitress. Teori Irsyad mudah. Gadis biasa seperti Nuzul tidak layak digandingkan bersamanya. Alif Irsyad dengan yakin memberitahu rakannya Saiful bahawa dia tidak mudah jatuh cinta lebih-lebih lagi kepada perempuan yang tidak setaraf.

Tetapi kata-kata tersebut memakan dirinya kerana dia mula jatuh cinta kepada Nuzul, pekerja kafe Saiful dan merupakan kawan baik isterinya, Laila. Pada mulanya Alif Irsyad menidakkan perasaannya pada Nuzul namun makin dielak makin menjadi-menjadi lalu diluahkan perasaannya itu kepada Nuzul. Bermulalah kisah suka duka antara mereka berdua.

Drama arahan Eyra Rahman ini menampilkan pelakon Ungku Ismail Aziz dan Nazeera Sardi memegang watak utama. Drama ni dah mula ditayangkan sejak 15 Mac lepas lagi. Dah lama la kiranya.

Nak tengok full episod? Sila klik link –> http://kbergetar.org/pembancuh-kopi-mr-vampire-ungku-ismail/

.

Agaknyer macam mana la jalan cerita yea. Novel pun tak pernah baca, inikan nak tengok drama. Lama betul tak layan drama tv.

Nanti la kalau ada masa nak layan juga seposen dua. Sebab baca tajuk pun tak teringin nak tengok. 😆😆

Kalau ada sesiapa yang nak tengok, boleh muat turun applikasi #HyppTVEverywhere di apps store atau google store untuk menonton HyppTV.

Selamat menonton.

7 Hari Mencintaiku Full Episod

Awal2 episod dulu tengok la juga drama 7 Hari Mencintaiku, nak kata awal sangat tak ler sebab rasanya dah episod 7/8 macam tu la. Cari2 juga mana kaitan tajuk drama dengan jalan cerita. Hmmm, tak de la pula lepas 2/3 episod terus lupa nak tengok sebab waktu tayangan yang tidak sesuai.

Biasanya jam 7 petang masa yang sibuk dengan pelbagai urusan. Tak ada masa sangat nak layan drama ni. Lama2 tu kan datang pula minat nak tengok sebab suka tengok Siti Saleha. ^_^

Tapi tak de la tengok kat tv, tengok online je dengan anak2. Tak sangka pula anak2 dara ku pun minat sangat siap buat lakonan semula sesetengah babak yang menarik dan lucu… 🙂

Baru la tahu kaitan antara tajuk drama 7 Hari Mencintaiku dengan jalan cerita drama. Geram tengok ibu Khuzairi tu kan. Suka tengok watak Pak Samad dan adik bongsu Khuzairi.

Tak sabar pula tunggu episod 26 malam ni. 😉

Nak tengok drama 7 Hari Mencintaiku Full Episod secara Online? Jom klik link di bawah.

Sinopsis drama

Drama 7 Hari Mencintaiku mengisahkan Khuzairi lakonan Shukri Yahaya yang dalam diam mencintai seorang gadis bernama Mia Adriana lakonan Siti Saleha. Cinta pandang pertamanya menjadikan dia seorang perindu yang setia.

Namun kerana sifat angkuh dan sombong gadis itu menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

Mia Adriana seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis.

Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.

Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati.

Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

Credit to http://www.kbergetar.com/2016/11/drama-7-hari-mencintaiku-lakonan-shukri.html#ixzz4TMoOVAf2

Cinta Ibadah

Tajuk drama ni memang sedap kan…tapi hakikatnya jalan cerita berbelit-belit dan penuh drama dan fantasi ala kartun…dan yang paling tak suka episod sampai beratus-ratus…nama pun drama….mesti la cerita pun penuh drama dan fantasi…hahahaha

Cinta Ibadah mengisahkan tentang pasangan bahagia suami isteri yang sepadan iaitu Siti dan suaminya Hafiz. Kehidupan mereka yang bahagia mulai goyah apabila Siti disahkan menghidap penyakit barah, namun ingin merahsiakan daripada pengetahuan suaminya. Tidak mahu suaminya mengesyaki perkara sebenar, Siti meminta pertolongan Rina yang memiliki wajah yang sama untuk menggantikan tempatnya sementara dia menjalani rawatan di hospital. Apa reaksi Hafiz bila rahsia tersebut terbongkar? –

http://www2.bukancincai.com/2014/09/tonton-cinta-ibadah-full-episode.html#sthash.mbCnM5Wf.dpuf

Apapun, drama ni mempunyai peminat setia dikalangan warga veteran seperti MIL dan kawan-kawannya….daku pun tumpang juga sekaki tengok sesekali….banyak yang tidak logik jalan cerita ni….dan ada pula yang kelakar macam cerita kartun…dan jalan cerita Cinta Ibadah bukan la seperti tajuknya yang menarik… Sad smile

main-img

Yang paling tak tahan, Hafiz boleh bertukar wajah 2 kali…..yang pertama sebab kemalangan, tapi yang kedua bila wajah kembali ke asal tak tahu la pula macam mana….tidak tengok….

MIL kata drama ni dah nak sampai ke pengakhiran minggu ini, tiap petang jam 5 mesti MIL menjadi penonton setia…daku pun jeling-jeling la juga….tapi banyak yang tak faham sebab tidak ikut sangat….walaupun dari awal penonton setia, bila dah pertengahan cerita, dia pun naik bosan….seminggu tidak layan drama Cinta Ibadah…bila dah nak sampai penamat ni baru dia aktif semula layan drama yang tidak masuk akal ni….

Drama Fantasia….peminat pula ramai dari kalangan warga veteran….layannnn

Suamiku Encik Sotong

Suamiku Encik Sotong | Sesekali tengok juga drama ni…tapi tak de ikut sangat…laptop dekat dengan TV…sambil2 blogwalking dan berforum….ku jeling2 la tengok aksi si sotong….kelakar tengok lakonan sharnaaz…menjadi la….hehhee

Drama ini ditayangkan pada setiap 10.00 malam di Astro Ria dan Maya HD

Suamiku Encik Sotong

Drama terbaru di Astro yang diadaptasi dari Novel Suamiku Encik Sotong karya Shikin Zainal terbitan 2013 ini mengisahkan hubungan Farish (Sharnaaz Ahmad) dan Erica (Amyra Rosli) yang punyai personaliti berbeza dan sering bertengkar ekoran paksaan keluarga untuk mereka berkahwin selama 3 tahun agar dapat mewarisi harta peninggalan arwah neneknya.

Sepanjang perkahwinan, mereka tidak pernah menjalankan tanggungjawab sebagai suami isteri, malah Erica telah jatuh cinta kepada sepupunya, Izhan (Amar Baharin), manakala Farish telah jatuh cinta dengan rakan kolejnya, Dhia (Hanis Zalikha).

Lakonan
Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin dan Hanis Zalikha

sumber : http://kartikel.com/news/210019/tonton-suamiku-encik-sotong-episod-2

Farish setuju untuk berkahwin setelah dicabar oleh Erica..kahwin pun dipejabat agama je…kahwin bukan sebab kerelaan hati tapi sebabkan inginkan harta warisan…agaknya apa yea rancangan arwah nenek mereka…mesti ada sebab kenapa arwah nenek inginkan kedua2 cucunya bersatu.

Nak tahu cerita seterusnya, tunggu sehingga episod terakhir…nak tonton online pun boleh juga…jom ke http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html

Selamat menonton…

p/s : dah lama tak baca novel…esok nak pergi survey la novel karya Ramlee Awang Murshid

Sebenarnya Saya Isteri Dia

Drama ni dah lama keudara setiap Jumaat Jam 9.00 malam di TV3…tapi biasa jam 9 malam tu kami tengah tonton Movie kanak2 di Astro Disney 615…masa tengok promo tu memang la nak tengok Sebenarnya Saya Isteri Dia ini…tapi selalu je terlupa…almaklumla kan….sejak dah ada anak2 ni…dah jarang sangat tengok TV…kalau tengok pun lepas anak2 tidur…itupun kalau sya tak tertidur sama…hik3…

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia ini ada 13 episod…episod terakhir pada 5 July 2013…tak sabar nak tengok kesudahan cerita….

Suka tengok lakonan Tiz dan Izzue Islam…

SebenarnyaSayaIsteriDiaimage.jpg

Continue reading “Sebenarnya Saya Isteri Dia”

Akhirnya Penantian Berakhir Jua….

Assalamualaikum…

Penat kan dok tunggu setiap hari isnin – jumaat kul 6.30 ptg….nak tgk citer Kejora & Bintang..walaupun dh tgk kt youtube tp nk tgk kt kt tv..he3…

Akhirnya penantian berakhir bila episod kemuncak sudahpun menanti semua penonton setia…

My MIL mmg suka sgt tgk citer ni…tp kan sakit hati gak bila layan drama indonesia ni…nak luahkan sesuatu perkara tu lambat sangat…byk sgt bab mulut ternganga dan mata terbeliak…Big Grin

Tk kisahla janji pelakon2 je comel2…Winking

Seronok bila berakhir ngn hepy ending….sian lak nak mak tiri kejora..jadi gila…itula bila suka sgt berhasad dengki ngn org lain…kan dh merana…

Perbuatan Jahat akan dibalas dgn balasan yg setimpal…

Mulai 5 mei ni nanti akan muncul lak sinetron terbaru..cam menarik gak..jom layan sinopsis Cinta Melodi

Continue reading “Akhirnya Penantian Berakhir Jua….”

Merlin | THE TEARS OF UTHER PENDRAGON

 

Salam ceria semua…

Sya ni suka sgt tgk citer khayalan dan penyiasatan…uols suka tak?…minggu ni dh mula musim Merlin3..baru je lepas layan movie Merlin ni…tk sabar lak nk tgk drama bersiri lak mulai minggu depan…Smile with tongue out

Suka tgk watak Merlin & Arthur…

GW869H200

Sedikit sinopsis movie Merlin utk Season 3

It’s been a year since Morgana went missing. After a long search, she is finally found wandering in the woods, and nobody but the King can rejoice more. Morgana tries to put the past behind her, and she tries to make Merlin her friend again. But Merlin does not fall for her, as he knows she is not the Morgana he used to know.

SyamilaMohd

Chinta Chanduri Episod Akhir–Part 2

 

Salam semua…

Selamat pagi…hari ni cuaca mmg sejuk…mendung je…musim tengkujuh kan…mmg cuaca tk menentu…sebab tu skrg ramai budak2 demam…ahmad & ira pun baru je ok dar demam…alhamdulillah

Ptg semalam tamat sudah drama bersiri Chinta Chanduri…mmg sedih la tgk…menangis teresak2…Crying faceCrying sampai adik pun gelak sakan…tgk sya nangis…Big Grin

Scene yg akhir tu yg best..bila saadatul tolong iman sarungkan cincin kat jari chinta…sebab masa tu chinta pun dh tak berdaya…saadatul nak impian chinta tercapai walau sekejap…elok je cincin tersarung…chinta menghembuskan nafas yg terakhir…sini lagi la daku menangis…CryingCrying

Semalam dok terfikir gak..mana la anak chinta duu…rupanya ada..sentiasa mengikuti perkembangan ibunya dari jauh…Smile

Kalau ada yg terlepas tgk..blh download kt blog Dini…semua episod ada…jom klik di SINI

SyamilaMohd

Technorati Tags: ,

Chinta Chanduri Episod Akhir–Part 1

 

Salam Semua…

Drama Chinta Chanduri dh nk sampai kemuncaknya…suka tgk watak chinta…saadatul pulak mmg seorang isteri yg susah dicari zaman skrg ni kan…ada tu mmg ada…tp tk ramai…

Tak sabar lak nak tahu kesudahan citer ni…Episod hari ni mmg sedih…sya cam biasa la…nk kena sediakan sapu tgn…WinkingBig GrinBatting EyelashesTongue

SyamilaMohd

Technorati Tags: ,