Best Rupanya Movie Upin Ipin Jeng Jeng Jeng :)



Tudung kanak-kanak


Movie Upin Ipin Jeng Jeng Jeng ni dah pun berada dipawagam novemver 2016, kiranya dah lebih 2 bulan berlalu. Awalnya tu semangat juga nak tengok, tapi lepas review ada pro dan contra, cam tak bersemangat pula sebab si umar ni baru 2 tahun setengah.

Movie upin ipin ni bukan sepenuhnya animasi dua watak kegemaran kanak2 ni muncul setiap masa. Upin Ipin hanya muncul bila Aqish perlukan. Tapi jumaat lepas, masa cek subscription channel astro di web ada reward point 1900 tu yang redeem Movie Upin Ipin Jeng Jeng Jeng ni. Tak sangka pula umar minat sangat sampai ulang tengok beberapa kali. Siap tiru gaya upin ipin…jeng, jeng, jeng…. ^_^

Saya selalu juga cek subscription di web dan tengok bil astro. Tapi terkejut juga bila cek¬†subscription ada channel baru included. Apa hal ni…hmmm…bil dah berubah jadi RM130++. Tak tahu la macam mana boleh jadi macam tu, malas nak telefon astro, jadi untick semula je la chanel yg tak berkaitan tu. Nak terminate astro tapi mil suka layan gusti. Nak pasang android box, dia mana la pandai benda canggih manggih ni, yang dia tahu Astro je. Jadi teruskan je langgan dan setia dengan Astro walaupun semakin lama bil semakin naik. Redho.

Tapi, keseluruhan memang best cerita Upin Ipin Jeng Jeng Jeng ni. Suka tengok kemunculan Upin Ipin di saat aqish perlukan teman. Umar dan kak una pun tak sabar tunggu upin ipin keluar. Sampaikan dah tahu bila saat upin ipin nak keluar tu, dorang masing2 sebut…jeng…jeng…jeng…(^__~)


One thought on “Best Rupanya Movie Upin Ipin Jeng Jeng Jeng :)

  1. sensasi2020 February 13, 2017 at 9:30 pm

    Anak saya memang suka cerita upin dan ipan tetapi movie jeng… jeng… jeng belum lagi mereka tengok.

    Teringin nak beli DVD cerita tu buat mereka.
    sensasi2020 recently posted..Belajar Buat Blog Teknik SeoMy Profile

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge