‘NIP’ in public, Pro & Contra



Belum reda sepenuhnya isu NIP yang sedang viral di dalam sosial sekarang selepas meran mengutarakan kesilapan seorang ibu memuat naik gambar sedang menyusu.

Saya memang tak tahu pun apa yang meran cakap….tapi bila ramai ibu yang melatah baru ada kawan yang print screen status…tapi bukan status awal…kesinambungan…yang awal dah delete agaknya.

Saya pun tak setuju kalau ibu menyusu tidak jaga aurat di tempat awam…apa yang amran tu katakan ada betulnya juga sebab ramai ibu yang gagal jaga aurat yang sepatutnya…

12507618_10207870460577964_2980961976765364387_n

Dalam post di atas, amran kata sebabkan ibu menyusu di public buatkan ada lelaki yang suka tengok dan gambarkan macam2

Tapi, kenapa tak sentuh yang berpakaian seksi…tak masuk yg pakai legging ketat nampak segala yg ada….kiranya show free je….lelaki ni otak dia memang fikir macam2….sebab tu islam mewajibkan wanita pakai pakaian longgar dan tudung menutupi seluruh bahagian dada….

Malas nak komen banyak, ramai ibu yang dah utarakan pendapat masing2, boleh baca status di facebook….ada betulnya kata-kata amran cuma kata2 tu meletop sangat….hehehe

nip

Cuma, tak salah NIP in public selagi jaga adab dan aurat….nursing cover salah satu alternatif kalau dah tak ada tempat yang tertutup….

Nursing Cardigan >>> http://ummienbaby.com/blog

Ibu menyusu yang NIP di tempat terbuka pun ada yang salah sebab tak jaga aurat…jadi selepas ni ibu2 sila dapatkan New Version Nursing Cover yang comel seperti dibawah…confirm aurat terjaga sepenuhnya…kecuali ada yang datang jenguk dari atas…jangan pula NIP di tempat duduk yang orang dari tingkat atas boleh nampak….cari pot yang selesa dan terselindung…sebaiknya ditepi dinding…

12144955_692531664214671_7369426495987740678_n

Saya pun selalu NIP in public dan ada sekali ketika NIP di lapangan terbang makcik sebelah tak perasan pun saya tengah menyusu baby….makcik tu cakap ingatkan baby tidur….hehehe

Bagi ibu yang mementingkan gaya, apakata dapatkan Nursing Cardigan yang awesome di bawah…tak nampak pun macam nursing cover…boleh pakai ke pejabat dan kemana sahaja

Dan yang paling saya suka, new version nursing cover ni akan pastikan ibu menutup aurat depan dan belakang…

Nursing Cardigan >>> http://ummienbaby.com/blog

11781639_683130098488161_8993197298720074117_n

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge