Jangan Sombong yea ibu yang awesome



Heboh cerita bab ibu yang full breastfeeding angkat bakul sendiri….tak hormat ibu yang bagi susu formula…tak faham ibu yang bagi susu formula sebenarnya bukan sengaja nak bagi..tapi mereka tidak mampu menyusu…

saya hormat ibu yang memilih susu formula….mereka juga ingin yg terbaik

cuma….sebelum putuskan nak bagi susu formula….ibu dah gali ke ilmu penyusuan? mula gali sejak hamil atau bila dah bersalin?

mengepam kena ada teknik dan ilmu. mana boleh pam ikut suka….pam tanpa ilmu la yang buatkan susu cepat kering

dan…susu kering ada teknik nak kembalikan semula

little-baby-cute-wallpaper_thumb.jpg

saya pernah alami…susu meriah hingga hari 5 berpantang….hari ke 6 susu makin drop dan nak dapatkan 1 oz pn susah….3 kali sesi baru dapat kumpul 1 oz….terpaksa mengalah bagi susu formula….tapi dengan sudu…dalam masa yang sama…berusaha kembalikan semula susu

alhamdulillah……selepas 48 jam usaha….hasil dah mula nampak….susu makin laju….dan dengan rasminya susu formula dihentikan serta merta…no more formula….nak seribu daya……kan…..

ada yang menyokong?….hmm…mil dah hint bagi susu formula….siap cakap nak kena bagi susu formula ler tu…but…in my heart…say no…no….no…belum usaha sebaik mungkin…takkan dah nak mengalah kan….hubby? dia ok je susu formula or breastfeeding….tapi dia memang sokong dan bantu sama dalam usaha saya nak banyakkan susu semula

ibu yg mengatakan susu kering? dah cuba macam2 cara? dah tuntut ilmu sedalamnya? mula cari ilmu penyusuan sejak hamil? kalau yea…. anda mmg ibu yg awesome…..

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge