Tudung kanak-kanak


Masa Depan Gelap Dengan Facebook

Sekiranya ada antara anda bergantung sepenuhnya kepada facebook untuk promosi perniagaan, sila bersiap sedia kehilangan fanpage dan menghadapi masa depan yang gelap dengan facebook sekiranya tidak patuh kepada peraturan baru apabila ia akan dipadamkan tanpa amaran oleh Facebook apabila peraturan baru berkuatkuasa Januari 2015 nanti.

Apa yang saya faham, sebarang promosi percuma di facebook sudah tidak dibenarkan…sekiranya facebook kesan ayat promosi di facebook anda, ia akan tidak akan muncul di newsfeed…sekiranya anda berdegil update setiap hari, besar kemungkinan akaun fanpage yang dah mengumpul beratus ribu like akan dipadamkan tanpa belas kasihan.

facebook

Mengikut info terbaru daripada Facebook (bertarikh 14 November 2014), post-post dari fanpage yang berbentuk promosi akan dikurangkan daripada keluar di News Feed bermula Januari 2015.

Ini bermaksud, reach untuk fanpage akan semakin rendah sekiranya anda menggunakan fanpage untuk mewar-warkan aktiviti atau promo terkini bisnes anda.

http://firdausazizi.my/facebook-tak-benarkan-promosi/

Nak promosi? Sila la guna applikasi yang telah disediakan…sediakan budget yang secukupnya….jadi facebook akan berbaik2 dengan anda…

The Secret Garden, The Magical Flower

Hmmm….nasib baik saya memang dari dulu tak berapa nak jatuh cinta dengan facebook…banyak kali cuba, masih tidak berhasil…..jodohku dengan facebook memang tidak ditakdirkan….sebab utama…saya tak suka sangat tulis sikit2….nak tulis panjang lebar…maklum la kan, saya ni suka sangat ‘beleber’…hehehe

facebooklogo

Tulis blog best…boleh tulis panjang2…boleh bold ayat yang kita nak…boleh warna tulisan….satu lagi…boleh la promo link affiliate sekali….

Apapun, sebab utama saya sukakan blog adalah boleh berkongsi ilmu dengan semua..terutama pengalaman saya dalam penyusuan susu ibu.

Bagi sesiapa yang bergantung sepenuhnya kepada facebook…dah boleh mula ambil langkah keselamatan dari sekarang….boleh mula belajar bina blog….

Pesan aku kepada semua usahawan yang bergantung harap 100% kepada fanpage sediakan payung sebelum hujan dan salah satunya dengan menyediakan blog bisnis yang boleh menampung seandainya tiba-tiba fanpage anda hilang dari dunia siber. Kalau tak tahu nak buat blog boleh belajar kerana ramai sifu yang sedia mengajar termasuklah Akademi Denaihati. Bersedia dari sekarang supaya tidak gelap masa depan.

http://denaihati.com/facebook-gelap-masa-depan-follower

Comments

  1. niza yusof says:

    Tq atas info.masih berjinak2 nak menulis blog.
    niza yusof recently posted..Set Ibu Menyusu ShakleeMy Profile

    1. syamila says:

      blog nampak selalu update….ok dah tu…..menuju ke puncak…. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge