Tudung kanak-kanak


Dettol Sebagai UPT

Dettol Sebagai UPT | Rupanya baru ku tahu yang pelbagai cara boleh dilakukan untuk cek samada seseorang ibu itu hamil atau tidak. Caranya senang sahaja, ibu perlu letak 10ml dettol dalam bekas kemudian letak 10ml urin dalam bekas dettol tersebut.

Sekiranya urin dan dettol tak bercampur, kedua2nua terpisah dan ada macam oily terapung di atas permukaan (macam air dan minyak) maknanya positif.

Dan kalau urin dan dettol tu bercampur jadi seperti warna susu (seperti campuran air + dettol) maknanya negatif.

Dettol Original - Body Wash  250 ml

Siapa antara ibu2 yang ada simpton kehamilan tu kan, boleh la cuba…tapi pastikan dettol dah tersedia di rumah la yea…kalau tak de baik pergi beli je pregnancy test di farmasi…

Hot!!! Set Kesuburan Suami Isteri… Thumbs up

Cara lain adalah dengan menggunakan bleach/clorox. Sekiranya hasilnya berbuih-buih…result adalah +ve pregnant…tahniah…kalau tak berbuih dengan rancak…hasilnya –ve…tapi jangan pula sedih….belum ada rezeki tu…

download

Comments

  1. titan says:

    bau dettol memang best woo..
    titan recently posted..Banyak BETUL blog cerita pasal Shaklee sekarang eh?My Profile

    1. syamila says:

      Kan…bau best….segar dan seharum bunga ditaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge