Tudung kanak-kanak


Cara Betul Banyakkan Susu Badan

Cara Betul Banyakkan Susu Badan | Untuk memastikan ibu dapat menghasilkan susu yang mencukupi untuk simanja…ibu kena la pastikan badan sentiasa sihat dan bertenaga…kalau badan ibu tak sihat…stress…otak akan penat nak hantar signal kepada payudara untuk hasilkan susu…kan…kan…kan….

Pesanan Doktor Pakar : Ibu perlukan Vitamin C, Multivitamin, B Complex dan juga ESP yang mana ESP adalah asas dalam menjaga kesihatan luar dan dalam ibu.

Rahsia Ibu Menyusu Kekal Cantik

Sebab tu juga saya amalkan pengambilan suplemen Shaklee untuk Set Penyusuan Lengkap Shaklee. Tapi ESP saya jarang sangat ambil sebab dengan pengambilan Vitalea dan Vitamin C sudah mencukupi untuk saya untuk banyakkan susu badan bagi menyusu kakak dan adik serentak (tanderm nursing)

susu-ibu2

Jom nak kongsi sikit kebaikan produk yang disarankan oleh Doktor Pakar…sangat bagus untuk ibu2 mempertingkatkan penghasilan susu badan.

Vitamin C – membantu meningkatkan kandungan antibodi dalam susu ibu. Ia juga amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh anfa yang mana vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang  melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian vitamin  C yang cukup membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.

RAHSIA SUSU IBU MELIMPAH RUAH

Multivitamin – membantu ibu untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari. Ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas mengepam/memerah ataupun ketika menyusukan anak.

B Complex – membantu mengatasi masalah tekanan, kelesuan, mengimbangi hormon, menukarkan makanan kepada tenaga dan asid folik penting dalam penyusuan susu ibu.

ESP – protin yang ada dalam ESP memastikan ibu cukup keperluan protin dalam badan untuk memastikan ibu bertenaga sepanjang hari. Apabila badan ibu sihat dan bertenaga ianya sangat membantu dalam memperbanyakkan penghasilan susu ibu.

Rahsia Ibu Menyusu Kekal Cantik

images (3)

Seterusnya pastikan ibu menyusu bayi mengikut permintaan…jangan biarkan payudara penuh dengan susu. Bila payudara penuh, kandungan foremilk adalah lebih tinggi. Foremilk adalah susu awal dan ianya lebih cair…fungsi utama adalah untuk menghilangkan dahaga bayi.

Sementara susu akhir Hindmilk pula lebih pekat dan berfungsi untuk mengeyangkan serta penting dalam tumbesaran bayi.

Sekiranya bayi lebih banyak dan kenyang dengan minum Foremilk…bayi akan cepat lapar…sebabnya dia terlalu banyak minum air…

PENGEMBARAAN PENYUSUAN SUSU IBU BERMULA DISINI

Sama macam kita juga…kenyang dengan hanya minum air tak lama kan…tak sama kenyang dengan makan sepinggan nasi… kan

penyusuan-susu-ibu7

Comments

  1. Denaihati says:

    terima kasih info ni, memang berguna buat ibu/ayah dan bakal ibu/ayah…
    Denaihati recently posted..Cabaran terakhir iPhone 5sMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge