Tudung kanak-kanak


Susahnya Nak Minum Susu

Susahnya Minum Susu | Susu Kambing Wildan

Masa kecik2 dulu, husna memang suka sangat minum susu…tu pun lepas banyak kali tukar botol..last dia serasi dengan botol Pigeon…tapi bermula umur 9 bulan…keinginan untuk minum susu ibu dalam botol dah berkurang dari sehari ke sehari…dan akhirnya tak minum terus bila dah umur setahun…

Penyusuan Susu Ibu dan 10 Tips Terbaik Thumbs up

Husna sanggup tunggu ummi balik kerja baru menyusu dengan sepuasnya…masa tu rasa nak berhenti kerja serta merta sahaja…badan pun dah susut…

540851_572854829391745_1258245596_n

Cara saya bawak peralatan penyusuan ke tempat kerja

Alhamdulillah selepas amalkan secara berdisiplin pengambilan Vitamin C dan Alfalfa, nampak ada sedikit perubahan…badan dah berisi semula…walaupun tidak minum susu, husna kuat makan…menu yang paling suka adalah nasi dengan sup…nasib baik pengasuh husna memang penggemar sup…kadang2 tu makan bertambah2…

Kadang2 tu bila balik rumah husna dah pun kenyang..makan nasi sesi petang…malam makan menu ringan je la…tak lupa bancuh milo+mealshakes untuk husna, kakak dan abang…

Kudapan menarik pada bila-bila masa Thumbs up

Bila saya mengandung lagi bila umur husna setahun 3 bulan, susu makin drop sebab alahan yang teruk…cuba bagi susu formula…tapi kesemua husna tolak..tak sedap katanya…sehinggalah ternampak iklan Susu Kambing Wildan

Ibu Menyusu dan Bekerja Thumbs up

Setiap hari husna akan minum 200ml Susu Kambing Wildan..sesekali je minum 400ml atau lebih…kalau minum banyak tu bila dia tidak ada mood nak makan nasi…

Comments

  1. Qaseh Vee says:

    owh , ini lah susu kambing yg my kakak ipar beri kat anak dia … sblm ni cuma dgr cerita jer . ni baru nampak susunya .
    Qaseh Vee recently posted..DIY : Crispy OnionMy Profile

    1. syamila says:

      susu kambing ni tk berbau … kalau yg coklat lagi sedap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge