Review Medela Swing bila dah convert kepada Double Pump



Salam pembaca semua…

Dah ramai sangat yang minta saya review Medela Swing convert to double pump….tapi sebabkan masa tak mengizinkan….entri asyik tertangguh je..maaf yea ibu2….

Nak convert kepada double senang je..tak memerlukan kos yang banyak pun…

Medela Swing Breast Pump Freestyle In Da House

Apapun selepas convert kepada double pump….sila jangan gunakan untuk aktiviti lasak seperti power pumping yea….mmg tak sesuai sangat…ini kerana Medela Swing dicipta untuk single pump sahaja…jadi motor tak berapa kuat utk sokong penggunaan double…

Untuk buat power pumping, saya biasa gunakan single pump sahaja….double pump saya hanya gunakan ketika di pejabat…untuk menjimatkan masa mengepam jadi tidak la mengganggu rutin harian kerja….

Lagi satu cara untuk menjimatkan masa adalah dengan pam ala2 medela freestyle….pam sambil buat kerja, jalan2 cari dokumen atau masuk meeting….senang kan….tapi pastikan ibu2 sediakan shawl yang besar atau boleh beli Nursing Cover….kalau ada sesiapa tegur…buat selamba ajer….saya biasa senyum je…tak perlu kata apa2….tak pun saya cakap…nak minum juga ke…boleh buatkan milo susu….hahahhaa…..

Cara untuk guna as a freestyle boleh rujuk gambar di bawah….nak comel beli getal ikat rambut yg comel2….tak pun guna je getah biasa yg bungkus makanan tu…senang….cari yg tebal2 sket…tak pun guna 2 getah….kuat sikit untuk menampung susu yg dah penuh nanti….

freestyle

Biasanya hasil yg saya dapat berbeza antara kedua2 belah breast…tapi tak de la banyak sangat…tapikan kalau guan freestyle sambil khusyuk buat kerja ni…ada satu Keburukan….iaitu baju akan lencun disebabkan susu melimpah ruah…dah berapa kali saya kena…sedang khusyuk buat kerja…tetiba rasa cam baju basah…tengok disebalik shawl….alahai…..susu dah melimpah….. Smile

Ok2…stop kejap kerja…masuk bilik air basuh tempat yg kena susu…tapi baju ku jadi keras la sampai ke petang…..hahahhaha….bau pun harum….lepas tu sambung pam nak bagi breast betul2 kosong….sebab kalau pam tak betul2 kosongkan breast, susu akan slowly drop….

Untuk makluman biasa saya pam 10 minit sahaja….tapi bila terjadi kejadian susu melimpah….lepas sesi mencuci selesai…akan sambung dalam 5-10 minit lagi untuk pastikan breast2 betul2 kosong…..

Ini la sahaja review yang dapat saya berikan untuk ibu2 diluar sana…harap ia membantu yea….

Happy Breastfeeding….

pssssttt….nak tahu tak kenapa susu saya banyak melimpah ruah? sebabnya saya amalkan pengambilan suplemen Shaklee untuk kesegaran badan sepanjang hari…bila badan kita berada dalam tahap yg optimum luar dan dalam….Insya Allah breast pun tak malu2 untuk hasilkan susu yang banyak….

Kenapa saya ambil suplemen Shaklee?

Kerana saya tidak la mengamalkan cara pemakanan yang sihat setiap hari…menu harian penuh berlemak dan berkolestrol….huhuhu

Alfalfa : saya ambil untuk pastikan badan sentiasa cergas…pengambilan Alfalfa 6 biji sehari….3 biji pagi, 3 biji malam dapat memastikan badan2 saya tidak rasa lenguh2 atau sakit2 urat bila bangun waktu pagi dan yg paling utama tidak mudah penat walaupun kerja di pejabat dan dirumah banyak….

Rahsia Penyusuan Susu Ibu Terungkai

ESP : ESP bagus untuk mencukupkan keperluan protein dalam badan….ESP Shaklee adalah tinggi dalam PROTEIN, yang secara semula jadi rendah lemak, laktosa dan kolesterol.

protein

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge