Tudung kanak-kanak


Review Unimom Forte

Sekarang ni ramai dah ibu2 berminat dengan Breast Pump Unimom Forte….harganya murah tapi berfungsi dengan efektif… Sebelum ni sya guna Unimom Allegro, tapi sebabkan Allegro tidak boleh untuk buat aktiviti lasak seperti Power Pumping…jadi saya buat keputusan untuk beli Breast Pump yang lain…ada yang bagi nasihat beli Spectra…tapi tidak berminat sangat walaupun ramai yang bagi review yang bagus…sebabnya design tak cantik….O(∩_∩)O

UNIMOM FORTE SOLD….TQ TO MY BLOG READER….HAPPY BREASTFEEDING YEA….

Unimom Forte untuk dijual…nak jual sebab dah upgrade ke Portable Medela Breastpump…kerja di pejabat makin banyak….dengan portable breastpump…senang untuk bergerak …

Medela Swing Breast Pump Freestyle In Da House

Sekarang ni dalam proses pencarian mereka yang berminat untuk dapatkan Preloved Breast Pump…condition masih lagi dalam keadaan yang sangat baik…masih dalam warranty dan akan tamat pada 09.12.2013…

spectra3

Setelah minta pandangan ibu2 di facebook/forum/blog…akhirnya sya tertarik dengan Breast Pump Unimom Forte…dengan harga serendah RM420.00 sya dah boleh dapat double pump…jimat kan…harga tu masa sales yea…beli di enjoybreastfeed.com…design memang cantik sangat…pink kaler tu….*^▁^* Unimom ForteNew Cantik kan….berfungsi dengan sangat baik…bunyi pun tak bising…bila pam kat work station, kawan sebelah tak perasan pun…Y(^_^)Y Selain tu, brand unimom ni senang nak basuh…tak cerewet untuk cabut dan pasang semula…dan yang paling utama SI tak kan masuk kedalam tube… Hari2 nak kena basuh bahagian ini sahaja…ni satu set…kiranya 2 set la nak kena basuh sebab buat double pump kan… image Top cover bentuk kubah tu tak perlu basuh pun tak pe…sebab memang tak kena pun SI…dah disekat oleh White Large Membranes… O(∩_∩)O ♡ live blogging ♡

Comments

  1. […] Review Unimom Forte – Entri ni dah menduduki top carta 2 bulan berturut2….apapun unimom forte memang terbaikkkk… […]

  2. syamila says:

    testing jap….plugin oh plugin…hmmmm
    syamila recently posted..WW : Solat BerjemaahMy Profile

  3. […] Review Unimom Forte 2. Cara Semak Saman Trafik dan Bill secara Online 3. Cara Tukar Background Gambar 4. Proton Saga […]

  4. hana says:

    tq! lepas baca review akak, saya decide nak beli forte lah. boleh buat stock banyak sikit. sebelum ni ingat nak beli allegro.

    🙂

    1. syamila says:

      Allegro best sbb ringan n comel…tp tk sesuai utk double n heavy duty…nanti cpt rosak…

      Hepy bf… 🙂

  5. wayo says:

    apa maksud Power Pumping yg sis maksudkan di sini?
    guna high suction ke?
    Sy guna avent single electric, macam nak “kong” dah, tgh cari pump baru…
    antara RT dan Unimom Forte… tp unimom forte berat kan… 1.7kg.. ;( tp compartment x banyak cam RT…

    1. syamila says:

      Power pumping tu pam selama satu jam….utk double pumping…pam 10 minit, rehat 10 minit…berterusan selama satu jam….biasa ramai ibu2 buat utk increase production…sesuai ketika susu merundum

      Unimom forte mmg berat…sbb tu sy guna bacpack….tak pun blh cari beg yg ada 2 compartment….bwh utk letak pam….atas letak cooler bag….

  6. amna butik says:

    salam mommies smua..ye mmg unimom sekarang jadi pilihan..memang terbaik byk org singapore & brunei yg beli dari kami..yg berminat bole hubungi saya sekarang ada offer

  7. […] juga ibu2 yang  tinggalkan komen di entri Review Unimom Forte…dan juga di Facebook….gembira dapat membantu ibu2 yang baru nak mencuba breast pump […]

  8. afifah says:

    salam kak, ingat tak sy, ummu fateh yg kat fb tu. alhamdulillah. sangat2x puas hati guna unimom forte, sy pump 15 minute pun dah cukup dapat dalam 8 oz. klu susu bengkak boleh dapat smpi 12-14 oz. mmg best sangat2x pump ni, kalah spectra (sy pernah pki spectra). ni semua gara2x terbukak blog akak. terima kasih bnyk2x.

    1. syamila says:

      Alhamdulillah…mmg best kan…cuma berat je sket….hehehe

  9. azmah says:

    saiz botol die saiz kecik biase tu ke atau botol besar cm botol avent tu?

    1. syamila says:

      Botol biasa….

  10. azmah says:

    salam..nk tany..10-15mnit pam..biase dpt brape oz?…

    1. syamila says:

      Biasa dpt average dalam 8-10…

  11. YUSLINA says:

    nak tny, forte ni boleh pump pakai batery x incase xde elektrik..tq

    1. syamila says:

      Forte tk blh guna bateri…boleh beli switch kit….kalau tk de letrik blh convert to manual

  12. yayang misron says:

    sy baru beli pump unimom forte ni. jd nk tau skali sesi mengepam sis peruntukkan bpe minit ye? tq 😉

    1. syamila says:

      Biasa sy mengepam 10minit aje….sesekali tu ada la dlm 15 minit….power pumping biasa buat masa susu merundum….2-3 kali dalam seminggu…sbb skip sesi pam ptg… 🙂

  13. lydia says:

    If travel mcmane akk bwk? sbb motor die agk besar n brt jg kn…

    1. syamila says:

      Bawa back pack…boleh tgk kat facebook utk gambaran penuh… fb:syamilamohd

  14. Zana says:

    Baby sy dh 8 bln. susus kdg2 dh merudum. skrg pakai Unimom manual. Mmg best.cuma penat nk wt power pumping utk tmbh pengeluaran susu. Unimim forte ni tahan lasak x utk power pumping smggu. Dh pernh try wt bpower pumping smggu ke dgn Unimom forte. Hrp leh share. Sblm ni guna madela swing tp selalu wt heavy pumping dh rosak skrg.

    1. syamila says:

      Sy buat power pumping guna forte 2-3 kali seminggu….so far ok je….mmg tahan lasak

  15. lydia says:

    Assalam kak. Sy baru bli pam ni,jd lebih yakin lps bc review akk dan sgt puas hati. Nk tny,salu lps pam akk basuh serta merta ke?

    1. syamila says:

      Lps pam akak tk basuh….lap sisa susu dn simpan dlm cooler bag utk sesi seterusnya…mlm baru basuh

  16. aisyah says:

    saya dah banyak pam tapi nak beli gak g huhu.antara forte & allegro yang mana yg kecik. saya nak wat travel.skrg ni pakai spectra 3.mmg puashati ngat ngan spectra ni.medela elektrik buat khazanah je sbb bising.

    1. syamila says:

      Allegro sesuai utk travel….kecil dan ringan….boleh guna bateri rechargeble…

      Forte besar n berat…sbb puan dh guna spectra.. elok la beli allegro….bunyi pun tk la bising sgt….

  17. yana says:

    berat tak forte ni?antara spectra dgn forte ni mana lagi berat?tq =)

    1. syamila says:

      forte boleh tahan jugak la beratnya tu…spectra saya tk pernah guna…jadi tak boleh nak buat perbandingan… 😉

      1. yana says:

        oww..botol storage ape yg sesuai dgn BP ni ye? sebab takot x semua storage botol yg sesuai dgn BP ni.tq again for sharing =)

        1. syamila says:

          Saya guna autumnz….so far ok je

  18. Mardhiah says:

    Since u pakai both forte & allegro, forte jauh lebih senyap berbanding allegro ke..? Thanx in advance for reply..:)

    1. syamila says:

      Forte jauh lebih senyap…dan sunction lagi best…. 🙂

  19. reena says:

    hi…tgh survey2 pasal unimom ni…

    mula2 survey sal rumble tuff ni..tp ada plak komen2 negatif..
    then spectra 3….cuma berat…

    ternampak unimom..nampak mcm menarik…

    thanks for the review

    1. syamila says:

      Sama2…hepi breastfeeding… 🙂

  20. afifah says:

    mcm jarang sgt2x org survey pam ni kat blog. nak tnya, kalau beli pam ni kat enjoybreastfed, mmg dia tak bg sekali dgn silicon massager ke?

    1. syamila says:

      satu set termasuk silicon massager…cuma saya tk suka guna…leceh sket…lebih selesa guna tanpa massanger…

      sebelum saya beli unimom forte ni…mmg tak byk yg bagi review…kebanyakan review sy baca dari australia dan indonesia…sy beli pun based on review dari sana…lagipun dah selesa dgn unimom allegro… ^_^

      1. ana says:

        unimom allegro ni xok ke? sy bru nk beli yg ni..sbb motor nyer kck skt dri yg forte kn? kekurangan aktiviti lasak yg mcmmn maksudnyer? dh let go ke still smpan lg allegro tu?

        1. syamila says:

          Allegro ok je…portable..senang bawa…kekurangan sbb tk blh buat power pumping dan pam byk kali setiap hari…kalau guna utk double pump lg berisiko…

          Lg satu…lps pam jgn tinggal kat socket yea…even dah off suiz…nanti sunction rosak…

  21. Ummi Hanie says:

    mcm2 je jenis breast pump yer…
    Ummi Hanie recently posted..Antara Rania dan Iffah, yang mana jadi pilihan?My Profile

    1. syamila says:

      Byk jenis…tp pilihan kena buat yg terbaik

  22. Loretta says:

    Thanks for your review. I was thinking of getting this brand too 🙂

    1. syamila says:

      O(∩_∩)O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge