Review Unimom Forte



Sekarang ni ramai dah ibu2 berminat dengan Breast Pump Unimom Forte….harganya murah tapi berfungsi dengan efektif… Sebelum ni sya guna Unimom Allegro, tapi sebabkan Allegro tidak boleh untuk buat aktiviti lasak seperti Power Pumping…jadi saya buat keputusan untuk beli Breast Pump yang lain…ada yang bagi nasihat beli Spectra…tapi tidak berminat sangat walaupun ramai yang bagi review yang bagus…sebabnya design tak cantik….O(∩_∩)O

UNIMOM FORTE SOLD….TQ TO MY BLOG READER….HAPPY BREASTFEEDING YEA….

Unimom Forte untuk dijual…nak jual sebab dah upgrade ke Portable Medela Breastpump…kerja di pejabat makin banyak….dengan portable breastpump…senang untuk bergerak …

Medela Swing Breast Pump Freestyle In Da House

Sekarang ni dalam proses pencarian mereka yang berminat untuk dapatkan Preloved Breast Pump…condition masih lagi dalam keadaan yang sangat baik…masih dalam warranty dan akan tamat pada 09.12.2013…

spectra3

Setelah minta pandangan ibu2 di facebook/forum/blog…akhirnya sya tertarik dengan Breast Pump Unimom Forte…dengan harga serendah RM420.00 sya dah boleh dapat double pump…jimat kan…harga tu masa sales yea…beli di enjoybreastfeed.com…design memang cantik sangat…pink kaler tu….*^▁^* Unimom ForteNew Cantik kan….berfungsi dengan sangat baik…bunyi pun tak bising…bila pam kat work station, kawan sebelah tak perasan pun…Y(^_^)Y Selain tu, brand unimom ni senang nak basuh…tak cerewet untuk cabut dan pasang semula…dan yang paling utama SI tak kan masuk kedalam tube… Hari2 nak kena basuh bahagian ini sahaja…ni satu set…kiranya 2 set la nak kena basuh sebab buat double pump kan… image Top cover bentuk kubah tu tak perlu basuh pun tak pe…sebab memang tak kena pun SI…dah disekat oleh White Large Membranes… O(∩_∩)O ♡ live blogging ♡

47 thoughts on “Review Unimom Forte

  1. syamila September 18, 2013 at 10:25 pm

    testing jap….plugin oh plugin…hmmmm
    syamila recently posted..WW : Solat BerjemaahMy Profile

  2. hana July 29, 2013 at 9:00 pm

    tq! lepas baca review akak, saya decide nak beli forte lah. boleh buat stock banyak sikit. sebelum ni ingat nak beli allegro.

    🙂

    • syamila August 12, 2013 at 8:25 am

      Allegro best sbb ringan n comel…tp tk sesuai utk double n heavy duty…nanti cpt rosak…

      Hepy bf… 🙂

  3. wayo June 30, 2013 at 12:10 am

    apa maksud Power Pumping yg sis maksudkan di sini?
    guna high suction ke?
    Sy guna avent single electric, macam nak “kong” dah, tgh cari pump baru…
    antara RT dan Unimom Forte… tp unimom forte berat kan… 1.7kg.. ;( tp compartment x banyak cam RT…

    • syamila June 30, 2013 at 12:37 am

      Power pumping tu pam selama satu jam….utk double pumping…pam 10 minit, rehat 10 minit…berterusan selama satu jam….biasa ramai ibu2 buat utk increase production…sesuai ketika susu merundum

      Unimom forte mmg berat…sbb tu sy guna bacpack….tak pun blh cari beg yg ada 2 compartment….bwh utk letak pam….atas letak cooler bag….

  4. amna butik June 21, 2013 at 7:24 pm

    salam mommies smua..ye mmg unimom sekarang jadi pilihan..memang terbaik byk org singapore & brunei yg beli dari kami..yg berminat bole hubungi saya sekarang ada offer

  5. afifah June 5, 2013 at 6:43 pm

    salam kak, ingat tak sy, ummu fateh yg kat fb tu. alhamdulillah. sangat2x puas hati guna unimom forte, sy pump 15 minute pun dah cukup dapat dalam 8 oz. klu susu bengkak boleh dapat smpi 12-14 oz. mmg best sangat2x pump ni, kalah spectra (sy pernah pki spectra). ni semua gara2x terbukak blog akak. terima kasih bnyk2x.

    • syamila June 6, 2013 at 11:17 pm

      Alhamdulillah…mmg best kan…cuma berat je sket….hehehe

  6. azmah May 30, 2013 at 1:19 pm

    saiz botol die saiz kecik biase tu ke atau botol besar cm botol avent tu?

    • syamila May 31, 2013 at 1:37 pm

      Botol biasa….

  7. azmah May 29, 2013 at 3:08 pm

    salam..nk tany..10-15mnit pam..biase dpt brape oz?…

    • syamila May 29, 2013 at 6:34 pm

      Biasa dpt average dalam 8-10…

  8. YUSLINA May 26, 2013 at 9:42 pm

    nak tny, forte ni boleh pump pakai batery x incase xde elektrik..tq

    • syamila May 28, 2013 at 6:52 am

      Forte tk blh guna bateri…boleh beli switch kit….kalau tk de letrik blh convert to manual

  9. yayang misron May 23, 2013 at 11:06 pm

    sy baru beli pump unimom forte ni. jd nk tau skali sesi mengepam sis peruntukkan bpe minit ye? tq 😉

    • syamila May 24, 2013 at 12:04 am

      Biasa sy mengepam 10minit aje….sesekali tu ada la dlm 15 minit….power pumping biasa buat masa susu merundum….2-3 kali dalam seminggu…sbb skip sesi pam ptg… 🙂

  10. lydia May 14, 2013 at 2:03 pm

    If travel mcmane akk bwk? sbb motor die agk besar n brt jg kn…

    • syamila May 14, 2013 at 4:57 pm

      Bawa back pack…boleh tgk kat facebook utk gambaran penuh… fb:syamilamohd

  11. Zana May 13, 2013 at 5:13 pm

    Baby sy dh 8 bln. susus kdg2 dh merudum. skrg pakai Unimom manual. Mmg best.cuma penat nk wt power pumping utk tmbh pengeluaran susu. Unimim forte ni tahan lasak x utk power pumping smggu. Dh pernh try wt bpower pumping smggu ke dgn Unimom forte. Hrp leh share. Sblm ni guna madela swing tp selalu wt heavy pumping dh rosak skrg.

    • syamila May 13, 2013 at 5:30 pm

      Sy buat power pumping guna forte 2-3 kali seminggu….so far ok je….mmg tahan lasak

  12. lydia May 13, 2013 at 2:57 pm

    Assalam kak. Sy baru bli pam ni,jd lebih yakin lps bc review akk dan sgt puas hati. Nk tny,salu lps pam akk basuh serta merta ke?

    • syamila May 13, 2013 at 5:29 pm

      Lps pam akak tk basuh….lap sisa susu dn simpan dlm cooler bag utk sesi seterusnya…mlm baru basuh

  13. aisyah May 7, 2013 at 2:12 pm

    saya dah banyak pam tapi nak beli gak g huhu.antara forte & allegro yang mana yg kecik. saya nak wat travel.skrg ni pakai spectra 3.mmg puashati ngat ngan spectra ni.medela elektrik buat khazanah je sbb bising.

    • syamila May 7, 2013 at 10:56 pm

      Allegro sesuai utk travel….kecil dan ringan….boleh guna bateri rechargeble…

      Forte besar n berat…sbb puan dh guna spectra.. elok la beli allegro….bunyi pun tk la bising sgt….

  14. yana April 12, 2013 at 10:10 am

    berat tak forte ni?antara spectra dgn forte ni mana lagi berat?tq =)

    • syamila April 15, 2013 at 5:00 pm

      forte boleh tahan jugak la beratnya tu…spectra saya tk pernah guna…jadi tak boleh nak buat perbandingan… 😉

      • yana April 17, 2013 at 12:05 pm

        oww..botol storage ape yg sesuai dgn BP ni ye? sebab takot x semua storage botol yg sesuai dgn BP ni.tq again for sharing =)

        • syamila May 4, 2013 at 5:24 pm

          Saya guna autumnz….so far ok je

  15. Mardhiah April 9, 2013 at 11:09 am

    Since u pakai both forte & allegro, forte jauh lebih senyap berbanding allegro ke..? Thanx in advance for reply..:)

    • syamila April 10, 2013 at 10:18 am

      Forte jauh lebih senyap…dan sunction lagi best…. 🙂

  16. reena February 27, 2013 at 3:38 pm

    hi…tgh survey2 pasal unimom ni…

    mula2 survey sal rumble tuff ni..tp ada plak komen2 negatif..
    then spectra 3….cuma berat…

    ternampak unimom..nampak mcm menarik…

    thanks for the review

    • syamila March 4, 2013 at 8:37 pm

      Sama2…hepi breastfeeding… 🙂

  17. afifah February 12, 2013 at 11:16 pm

    mcm jarang sgt2x org survey pam ni kat blog. nak tnya, kalau beli pam ni kat enjoybreastfed, mmg dia tak bg sekali dgn silicon massager ke?

    • syamila February 13, 2013 at 9:29 am

      satu set termasuk silicon massager…cuma saya tk suka guna…leceh sket…lebih selesa guna tanpa massanger…

      sebelum saya beli unimom forte ni…mmg tak byk yg bagi review…kebanyakan review sy baca dari australia dan indonesia…sy beli pun based on review dari sana…lagipun dah selesa dgn unimom allegro… ^_^

      • ana May 4, 2013 at 4:02 am

        unimom allegro ni xok ke? sy bru nk beli yg ni..sbb motor nyer kck skt dri yg forte kn? kekurangan aktiviti lasak yg mcmmn maksudnyer? dh let go ke still smpan lg allegro tu?

        • syamila May 4, 2013 at 5:23 pm

          Allegro ok je…portable..senang bawa…kekurangan sbb tk blh buat power pumping dan pam byk kali setiap hari…kalau guna utk double pump lg berisiko…

          Lg satu…lps pam jgn tinggal kat socket yea…even dah off suiz…nanti sunction rosak…

  18. Ummi Hanie February 6, 2013 at 3:56 pm

    mcm2 je jenis breast pump yer…
    Ummi Hanie recently posted..Antara Rania dan Iffah, yang mana jadi pilihan?My Profile

    • syamila February 6, 2013 at 6:59 pm

      Byk jenis…tp pilihan kena buat yg terbaik

  19. Loretta January 23, 2013 at 8:28 pm

    Thanks for your review. I was thinking of getting this brand too 🙂

    • syamila January 24, 2013 at 7:17 am

      O(∩_∩)O

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge