Tudung kanak-kanak


Cara Pemakanan Ibu Menyusu

Husna dari jam 8 mlm tadi tidur lena dalam Play Pen…kejap lagi nak kena kejutkan untuk menyusu…tak boleh tidur lama2 lebih 3 jam tanpa menyusu…nanti cik B ummi bengkak…masa untuk mengepam lambat…biasa dari pukul 12mlm-2pagi…bersengkang mata untuk buat stok susu sebagai bekalan bila dah mula bekerja nanti…

Tips-dan-Petua-untuk-Ibu-Menyusu.jpg

Masa mengepam biasanya sya layan facebook grop KIM (Kumpulan Ibu2 Menyusu)…tertarik satu post...cara untuk tambah susu badan adalah melalui cara pemakanan kita sehari2…kalau makan tu…makan sayur dahulu, kemudian cubit sedikit lauk baru makan nasi…baru jadi susu…kalau tak gemuk jadinyahe3…tak tahu pun…sya biasa memang makan sayur sedikit…tapi lepas tu terus makan nasi+lauk pauk….lepas ni nak kena ubah la cara pemakanan…

Yang paling utama jangan kurang minum air masak…sekurang2nya 2 liter satu hari…yang ni memang tak gagal..sebab setiap hari minum lebih 2 liter pun…dahaga…lagi2 selepas husna menyusu…lapar pun ye jugak…stok buah2an dah tak de…esok lusa nak pergi beli…boleh la buat alas perut bila malam menjelma…

 

Comments

  1. […] Cara Pemakanan Ibu Menyusu […]

  2. Ummi Hanie says:

    oo… mcm tu yer…

    bagusnyer kak sya disiplin minum air masak lebih 2 liter, bab tu Hanie failed
    Ummi Hanie recently posted..Lagi lukisan dari debu kereta… sungguh kreatifMy Profile

    1. SyamilaMohd says:

      dari kecik mmg dah diajar minum air masak…tu yg tk fail…he3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge