Tudung kanak-kanak


Breastfeeding Program

Assalamualaikum…

Pregnant kali ni bersemangat nak fully breastfeeding (bf)…set untuk bf dah ready…beli yg murah2 sahaja…budget dalam lingkungan RM1,000.00…termasuk peti size kecil…barang2 utk bf dah ada dalam simpanan…nanti cuma beli peti dan tambah stok botol susu sahaja…

Sya beli jenama UniMom…ada yang cakap, Breast Pump UniMom Mezzo Manual lebih kurang Breast Pump Avent Manual…ramai yang order…owner MyLittleOne Baby Boutique pun ada suggest jugak beli yang manual…tapi sya beli yang elektrik sahaja setakat ni, Breast Pump UniMom Allegro Electric …boleh double pump…harganya pun murah…dalam RM300++ shj, lepas bersalin nanti akan difikirkan nak ambil yang manual pula…

Ini la set yang dah ada…ada lagi yang belum sampai….tak sabar pula rasanya nak guna benda2 tu semua…hik3…

[wp_ad_camp_1]

Manual Pump

(untuk review boleh ke blog http://ryehannazz.blogspot.com)

Harap2 tak de la separuh jalan..dah banyak melabur ni…kena kuatkan semangat…untuk beri yang terbaik untuk baby nanti…

Ahmad dulu sya sempat breatfeed sampai 7 bulan je…selepas tu susu kering, kebetulan pula pregnant ke zahira….macam tahu2 je ahmad kan…masa pregnant ke ira sya resign sebab tak ada pengasuh untuk jaga ahmad…sebelum tu ahmad di jaga oleh my mum…bila my mum kena ikut abah tukar ke kelantan…terpaksa la sya ambil keputusan berhenti kerja…Alhamdulillah dapat fully breast feeding ira sampai 2 tahun lebih…

Sekian…..

Comments

  1. syamila says:

    testing lg…huhuhu

  2. bgusla..pada masa yg sama leh jaga anak2..boleh beri perhatian lebih.. 🙂
    Jebeng Otai™ recently posted..Pelancaran Samsung Galaxy S3My Profile

    1. SyamilaMohd says:

      betul tu…tp masih ramai yg lebih suka bg susu formula..mereka cakap senang..

  3. cik tom says:

    wah bgs dpt susukan anak smpi 2 thn..akak ipar ciktom xsetahun je sbb kering..ciktom nak komen xtau sgt sbb xkawen lg..hehee
    cik tom recently posted..Panduan Analisis Teknikal Emas dan Perak versi PREMIUMMy Profile

    1. SyamilaMohd says:

      ye ke..kak sya anak first dulu pun kering jugak…

  4. bagus tu..saya pun bila pregnant lg nnt mmg tekad nk fully breatfeed anak…
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Jawatan Kosong Di Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)My Profile

    1. SyamilaMohd says:

      bila bf anak…rasa puas sgt2 kan…sbb dpt beri yg terbaik utk mereka..

  5. Denaihati says:

    breast feeding memang terbaik utk anak, dapat sampai 2thn memang sangat beruntunglah anak tu.

    1. SyamilaMohd says:

      betul tu…insya allah akan merealisasikan utk BF sehingga 2 tahun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge