Cara export follower dari blogspot to wordpress



Tudung kanak-kanak


 

Salam Semua…

Tadi sya masuk kat web Google Froend Connect nak ambik code follower gadget utk letakkan kt sidebar..sebab yg sblm ni terdelete some code masa dok edit…

Tetiba sya tgk web SyamilaMohd ada 2 tersenarai…bila buat edisi siasat rupanya yg satu lagi adalah dari blog yg dulu syamila02.blogspot.com…bila sya buat blog yg lama redirect ke blog yg baru ni..secara automatik follower juga akan diimport sama…hmm..tak tahu lak sebelum ni…tk yah la nk mula balik dari awal kan…Winking smile

Dah lama cari cara nak export follower dari blog blogspot ke wordpress..rupanya senang aje…

Cara nak buat redirect blg tgk kt SINI…redirect ni functionnya adalah apabila visitor klik kt blog lama ..secara automatik mereka akan ke blog yg baru…

Bila uols dah berjaya setting utk redirect blog dari blogspot to new domain…seterusnya log in ke Google Friend Connect..kemudian click Add the members gadget, scroll down ke step 3 dan klik Generate Code…copy & paste ke blog yang baru..Winking smile

Jadi…bagi yg nak bertukar ke own domain dari blogspot..tak payah nak risau lagi takut kehilangan follower…

Nak tgk blh tgk kat sidebar bhgn Follower & Fan…Follower baru bhgn atas..follower lama scroll down yea…syg lak kan..kalau la dari dulu tahu camni caranya…Smile with tongue out

SyamilaMohd


2 thoughts on “Cara export follower dari blogspot to wordpress

  1. Ummi Hanie November 20, 2010 at 3:57 pm

    aha..patut la tgk followers ummi membiak dgn drastik ! 😉
    nnti hanie akan refer balik cni bile dah sampai masa nk tukor domain insyaAllah …
    rasanya mmg dah tahu tp xbrani nk cakap sbb xingat caranye ;p
    My recent post Salam AidilAdha – – –

    • syamila November 20, 2010 at 11:35 pm

      ummi baru tahu….nanti tak de bimbang takut follower hilang kan.. 😉

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge