Tudung kanak-kanak


Mengalihkan Alamat Blog Ke Alamat Yg Lain…

Salam Semua…

 

Ni sya nk kongsi satu lagi tips…alihkan alamat blog uols yg dulu ke alamat baru…ni kes bila blog lama dh nk guna…

 

Contoh uols blh klik kt blog sya yg dulu http://syamila02.blogspot.com secara automatik uols akan direct ke blog baru sya di http://syamilamohd.com

Technorati Tags:

Caranya senang je…

1. Log In ke Blogger > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Copy and paste code di bawah selepas kod <head>

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://alamatbaru.com"/>

kalau code di atas error…blh guna kod di bawah…

<meta content=’0;url=http://alamatbaru.com’ http-equiv=’refresh’/>

3. Gantikan text yg berwarna biru ke alamat blog uols…

Done…

LGW11

Comments

  1. Chekna says:

    bgus info ni.. tah bila la nak pakai dot com ni, yg blogspot ni pun dah macam biskut je, jap ada jap xde… huhuhu…
    Chekna recently posted..word of the day -&gt sesi perah otakMy Profile

  2. anip says:

    kalu entry nk bg direct cmne pulak

  3. […] nak buat redirect blg tgk kt SINI…redirect ni functionnya adalah apabila visitor klik kt blog lama ..secara automatik mereka akan […]

  4. nuriz says:

    saya dah tukar url blog ni kat blog list tu heheh jgn risau

  5. amysyaquena says:

    good info sis thanks ye..

    jemput ke sinar raudah!!

    My recent post MAHU BELI HANDBAG INI PLSSSSS!!!

  6. amysyaquena says:

    good info sis thanks ye..

    jemput ke sinar raudah!!

  7. kakyong72 says:

    kakyong masuk tukor dr blogspot ke domain tu..
    request staff netkl yg communicate/pointkan domain dgn google/blogger.com..

    then follow jer instruction utk tukor nama blog..
    My recent post Mini Giveaway Kakyongdotcom

    1. syamila says:

      kalau just tukar domain je…tak de masalah..ni sebab tukar platform….

      kalau kita buat camni…dorg blh lagi klik blog lama kita..then automatik akan ke blog baru…

  8. umialya says:

    makin meriah dlm umah ni tp.. akak x smpt nak bertndg lama2..
    tk sudi kongsi info di atas, mana tau ia berguna disuatu hari nnt
    My recent post Best Friend Award dari Ayu

    1. syamila says:

      tak pe akak…free tu dtg la…tak de unsur paksaan pun..he3…

  9. sarahnajwan says:

    hehe..saya xreti la nak ubah kod2 gtu..yg satu tahu cara manual…add a list..ngeh3…tapi xpe..jnji sampai gak kat sini..betul tak??

    1. syamila says:

      kak…senang je yg ni…tambah code aje..tk perlu ubah apa2…takpe kak…in future nanti kot2 nk guna sape tahu kan…nanti dh tahu camne caranya… 🙂

  10. cik tom says:

    wah bagus tutorial ni kalo ciktom nak tukar domain jugak nanti..thanks akak 🙂
    My recent post Rakyat Kelantan Yang Panas dan Ganas

    1. syamila says:

      ok..in future le tu kan…

  11. UmmiHanie says:

    lor…kalo Hanie tau ni dr dulu kan baguss…

    klako tau dulu tu..Hanie tukar nama link blog tu…pastu dah kengkawan xdpt akses..jenuh juge lee fix kat Feed semua..mujur laa dpt masuk balik..rupe2 nye sng banget ye ummi 😉

    thanx
    My recent post Tutorial – Buat link berkelip-kelip &amp berwarna pelangi Versi 2

    1. syamila says:

      itula kan…yg sebenarnya senang je… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge