Cara Buat Watermark….



Salam semua…

Bagi yg dh ada photoshop dan ingin buat watermark sendiri tp tak tahu caranya…jom tgk tutorial di bawah….

inilah hasilnya

Bagi yg tak de photoshop…blh download portable version kat sini…ringan je..nk simpan dlm pendrive pun blh…

Adobe Photoshop CS3 ..
http://www.mediafire.com/?q4udra14w979ywi
Adobe Photoshop CS5 …
http://hotfile.com/dl/74890454/cff08dc/Adobe.P.S.CS5.Portable_warez-4ever.org.rar.html

File dlm bentuk Archive…extract je file tu kt drive C/pendrive….

Sekian, sampai jumpa lagi…

20 thoughts on “Cara Buat Watermark….

  1. anie January 16, 2012 at 1:16 pm

    selain adobe photoshop ade software lain tak?
    anie recently posted..Ceasar SaladMy Profile

    • SyamilaMohd March 9, 2012 at 7:15 pm

      ada..tp kena survey la…kak sya biasa guna photoshop je..senang…

  2. hidayah November 24, 2011 at 5:45 pm

    lagi satu kak..camner nak masukkan gambar die..n nak masukkan dalam blog pulak macam mane..huhuhuh..

    • SyamilaMohd November 25, 2011 at 7:47 pm

      cara nak masukkan blh tgk kt tutorial blog…tgk Menu Arkib Blog…cari bhgn Tutorial… page 8 yea….

  3. fya June 28, 2011 at 6:35 pm

    salam..akk.. sy mmg dr dlu nk bwt watermark utk jualan craft sy.. tp akk ta kasi dtail laa.. akk tunjuk ank panah je ..susa nk follow,.. ag pun sy PS 2..xphm laa.bg sy link utk download PS3c tu.. ermtQ kak.. =)

  4. saya November 1, 2010 at 4:36 pm

    Cane nk buh gmbr tu

  5. kakyong October 15, 2010 at 1:17 pm

    thanks syamila.. sgt suka dgn n3 ini.. 😉

    kakyong byk kali try nak letak perkataan kat bulatan tu… at last hari ni baru dpt ilmu baru… thanks… tunggu hjg minggu ni utk mencipta beberp lagi design baru wm…

  6. umialya October 15, 2010 at 11:59 am

    kecewanye sya.. anak main komp lak time akak kedapur ( masa tu tgh tgu d/load siap)

    nmpknya kena install semula

  7. SYaMiLa October 15, 2010 at 11:37 am

    cik tom ~ install cik tom…

    umialya ~ ok aje…

  8. umialya October 15, 2010 at 10:49 am

    akak tngh install krg ni..nak cuba le. x fhm, nnt akak tanye ye

  9. Tomato Gurl's Life October 15, 2010 at 10:28 am

    nak buat kena install dulu..xpe nati dah install dtg sini lg tgk entri ni..

  10. SYaMiLa October 15, 2010 at 5:53 am

    cute mum ~ senang je kalau dh biasa

    dini ~ blh download…akak dh beri link kt entry tu

    ayu ~ sama2…

    umialya ~ bg yg tk biasa mmg susah sket…

    myra ~ blh la godek2…lama2 nanti biasa la..

    Ummi Na ~ ada free nanti blh cuba… 🙂

  11. Abah Yie & Ummi Na October 15, 2010 at 5:51 am

    dah lama nak buat, tapi asyik tak sempat hehe..

    ok, tq atas perkongsian ilmu hari ni….

  12. Myra Jay October 15, 2010 at 5:50 am

    Kak Sya, klau xslh myra ada photoshop cs4, tau guna yg biasa2 je, advance xbrpa pndai..

  13. umialya October 15, 2010 at 5:45 am

    akakpn xder photoshop le.. nmpk senang tp.. susah gak kan nak fhm!!

  14. Damia Aleesya & October 15, 2010 at 5:41 am

    good info..thanks..

  15. ardinihumaira October 15, 2010 at 5:41 am

    dni lak tak ada photoshop. sobss sedih

  16. Cute MuM October 15, 2010 at 5:09 am

    nampak senang..tapi bg me susah jugak kot..tak kreatif la..

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge