Tudung kanak-kanak


Cara Buat Watermark….

Salam semua…

Bagi yg dh ada photoshop dan ingin buat watermark sendiri tp tak tahu caranya…jom tgk tutorial di bawah….

inilah hasilnya

Bagi yg tak de photoshop…blh download portable version kat sini…ringan je..nk simpan dlm pendrive pun blh…

Adobe Photoshop CS3 ..
http://www.mediafire.com/?q4udra14w979ywi
Adobe Photoshop CS5 …
http://hotfile.com/dl/74890454/cff08dc/Adobe.P.S.CS5.Portable_warez-4ever.org.rar.html

File dlm bentuk Archive…extract je file tu kt drive C/pendrive….

Sekian, sampai jumpa lagi…

Comments

  1. anie says:

    selain adobe photoshop ade software lain tak?
    anie recently posted..Ceasar SaladMy Profile

    1. SyamilaMohd says:

      ada..tp kena survey la…kak sya biasa guna photoshop je..senang…

  2. hidayah says:

    lagi satu kak..camner nak masukkan gambar die..n nak masukkan dalam blog pulak macam mane..huhuhuh..

    1. SyamilaMohd says:

      cara nak masukkan blh tgk kt tutorial blog…tgk Menu Arkib Blog…cari bhgn Tutorial… page 8 yea….

  3. fya says:

    salam..akk.. sy mmg dr dlu nk bwt watermark utk jualan craft sy.. tp akk ta kasi dtail laa.. akk tunjuk ank panah je ..susa nk follow,.. ag pun sy PS 2..xphm laa.bg sy link utk download PS3c tu.. ermtQ kak.. =)

    1. SyamilaMohd says:

      blh download kat sini http://w14.easy-share.com/5674321.html

      ikut je anak panah tu…step by step…. 😉

      kalau tk blh jugak…blh try cari english tutorial…byk kat google…tk pn email akak… 😉

  4. saya says:

    Cane nk buh gmbr tu

  5. kakyong says:

    thanks syamila.. sgt suka dgn n3 ini.. 😉

    kakyong byk kali try nak letak perkataan kat bulatan tu… at last hari ni baru dpt ilmu baru… thanks… tunggu hjg minggu ni utk mencipta beberp lagi design baru wm…

  6. umialya says:

    kecewanye sya.. anak main komp lak time akak kedapur ( masa tu tgh tgu d/load siap)

    nmpknya kena install semula

  7. SYaMiLa says:

    cik tom ~ install cik tom…

    umialya ~ ok aje…

  8. umialya says:

    akak tngh install krg ni..nak cuba le. x fhm, nnt akak tanye ye

  9. Tomato Gurl's Life says:

    nak buat kena install dulu..xpe nati dah install dtg sini lg tgk entri ni..

  10. SYaMiLa says:

    cute mum ~ senang je kalau dh biasa

    dini ~ blh download…akak dh beri link kt entry tu

    ayu ~ sama2…

    umialya ~ bg yg tk biasa mmg susah sket…

    myra ~ blh la godek2…lama2 nanti biasa la..

    Ummi Na ~ ada free nanti blh cuba… 🙂

  11. Abah Yie & Ummi Na says:

    dah lama nak buat, tapi asyik tak sempat hehe..

    ok, tq atas perkongsian ilmu hari ni….

  12. Myra Jay says:

    Kak Sya, klau xslh myra ada photoshop cs4, tau guna yg biasa2 je, advance xbrpa pndai..

  13. umialya says:

    akakpn xder photoshop le.. nmpk senang tp.. susah gak kan nak fhm!!

  14. Damia Aleesya & says:

    good info..thanks..

  15. ardinihumaira says:

    dni lak tak ada photoshop. sobss sedih

  16. Cute MuM says:

    nampak senang..tapi bg me susah jugak kot..tak kreatif la..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge