Semuanya serba tak kena…



Tudung kanak-kanak


Salam semua…

Kita sebagai manusia ni kan tk pernah nak bersyukur dengan apa yg ada…termasuk la sya sendiri tu..huhuhu…Allah dh bagi yg terbaik utk kita, tp masih minta yg bukan2…kena byk2 muhasabah diri…amin…
Sebenarnya nak citer pasal kelangsingan badan ni…makan dh byk..tp tk gemuk2…masa pregnant je blh rase bdn berisi…skrg ni bdn dh semakin susut….nek kembali ke berat masa sblm pregnant ahmad dulu..42kg+-…masa pregnant ira ada la kat 60kg +-..skrg ni dh jadi 44kg+-….biasa la kan…yg berisi nk kurus, yg kurus lak nk la berisi sket…ramai yg ckp…sya dh semakin kurus…huhuhu…tak pe la..janji badan sihat walafiat…bersyukur apa yg tlh dianugerahkan Allah swt…

Sekian, sampai jumpa lagi…

Tips Hari Ini…

HALIA berkhasiat untuk wanita yang ingin mengempiskan perut selepas bersalin. Tumbukkan halia bersama biji kawi dan buah pala kemudian rebus hingga hampir kering.


8 thoughts on “Semuanya serba tak kena…

  1. SYaMiLa September 23, 2010 at 12:34 pm

    sarah ~ sama la kita…hanie ~ betul tu…tk pernah nk bersyukur…subhanallah…(muhasabah diri sendiri jugak ni)kakyong ~ dh ok la tu kak yong…sya ni nk terasa gak berisi…nk kena pregnant lg le baru merasa…hik3…isza ~ pantang betul2..insya allah bdn kembali langsing…haszuraidah ~ a'ah kan…janji sihat walafiat…

  2. haszuraidah ishak September 23, 2010 at 12:08 pm

    ha'ah kan, tak kisahla kurus ke berisi ke, yang penting sihat..

  3. cikgu isza September 23, 2010 at 7:44 am

    salam syamila,saya pasang niat nak kurus lepas bersalin nanti..nak pantang gila2 punya..;)

  4. kakyong September 23, 2010 at 6:49 am

    kakyong kalo dpt semula berat 45 pun kira bertuah sgt.. la ni menten 50-52kg.. huhuu.. payah nak turun dah.. umur dah menjangkau 4 siri..

  5. Ummi Hanie September 22, 2010 at 3:10 pm

    ya ampunnn ringgannyer ummi….kalo la buleh ditukar2 diambil2 berat kan baguss…hurmm..sifat manusia mmg mcm tu…hehehe

  6. sarah-najwan September 22, 2010 at 1:55 pm

    salam..eh..samalah kita..buln posa..trun 5 kg..smpai skrg xnaik2…dah la anak4 aktif…sejak zmn ank dara sampi beranak 4..badan saya menten slim mlim..nk kurus 2 ari je..nk gumuk..masa preggy je la..sobar deh..igt seme iklan nk kurus..kita org2 bertuah…

  7. SYaMiLa September 22, 2010 at 1:53 pm

    betul tu kak…nk turun senang je..jgn makan satu hari..konpem esoknya susut…huhuhunk naik..mkn byk2 seminggu pun lum tentu nk naik..kalau naik pun maybe dlm 1gm je… 🙁

  8. umialya September 22, 2010 at 1:30 pm

    Samalah kita Sya.. nak turun berat cukuuuup mudah berbanding nak naik.. terbalikkaaaannnn!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

CommentLuv badge