Tudung kanak-kanak


Abah-Abah Keselamatan

Salam semua…

Pernah tk dengar pasal abah-abah keselamatan?….sya baru kali pertama tgk..melalui Kosmo…ada pro and kontranya bila memakainya…tp apapun ia adalah utk keselamatan kanak2….
Lagi berita blh tgk di Kosmo
Tips Hari Ini…
Untuk menghilangkan parut-parut yang menampakkan kesan buruk pada kulit muka atau dibadan, bolehlah anda mencuba petua ini. Jika anda menggunakan kayu api untuk memasak makanan, (terutama di desa-desa) kayu api yang sedang menyala itu akan mengeluarkan buih dihujung yang tidak terbakar itu. Buih yang terdapat pada kayu api itu, hendaklah diambil dan disapukan kepada parut-parut yang terdapat dianggota badan anda. Lakukan beberapa kali.

Comments

  1. Haza Halim says:

    Alhamdulillah jumpa juger ‘mende’ ni. Tau rupa, x tau nama. Pada mulanya aku pun terkezut jg tgk mat salleh dok tambat anak mcm tue.. Tapi bila aku berdepan dengan kembar hero ku… aku rela ‘tambat’ diorang dari aku menangis sepanjang hayat… biar la orang nk kata apa… yang pasti aku buat sume ni, sebab aku sayang anak… aku nk anak aku selamat….

  2. umialya says:

    kalu wat gni, baru le selamatkan??

  3. kakyong says:

    heheh.. tips tu masa kecik2 dulu rajin la opah buat.. dok dgn opah, masa tu masak semua guna dapur kayu… wonder jer.. buih2 dr kayu api tu di amik & di gosok kat lutut cucu yg lasak ni… hihiii..

  4. SYaMiLa says:

    tp ramai tk setuju..

  5. Kuman Chaos says:

    masa saya study dulu (90'an) mmg banyak nampak mat saleh buat camni kat anak2 diorang masa kat Disneyland.. dah di adapt kat sini ek.. 🙂
    kumanx latest entry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge