Monthly Archives: December 2009

(STICKY) TOP COMMENTER CONTEST

Ummi terjumpa le satu blog yg anjurkan contest ni..nampak cam seronok je…bukannye nakkan hadiah sgt…saje je nk memeriahkan dunia blogging ni…then dptkan kawan2 alam maya…

Kalau sesiapa yg ada blog…meh la join sekali…scroll ke bawah tgk syarat2nye…

Good Luck!!!

SYARAT2 ;
  1. Follow ATAU Linkkan blog http://ummi-hanie.blogspot.com dgn blog anda . (pilih salah satu ye)

  2. Buat entri ringkas tentang contest ni beserta STICKY MODE .
  3. Jika nama anda tersenarai dalam senarai Top 10 Commenter tetapi anda tidak memiliki blog , maka penyertaan anda TIDAK DIKIRA . Harap maaf .
  4. Komen2 berunsur NEGATIF tidak akan diambilkira . Kritikan membina dibenarkan . Sila beri komen dengan sopan .
Satu lagi . Ada HADIAH MISTERI bagi TOP REFERRER !
So , jangan lupa war2kan contest ni kpd sahabat2 bloggerz anda yg lain !

Di sini ada sedikit tips untuk diikuti ;
  • masuk ke blog ini setiap hari untuk beri komen , sedikit pun tak apa asalkan ada :)
  • cari topik yg anda suka melalui LABEL BERAWAN atau search melalui arkib “Sejarah Ekspresi” atau di ruangan search itu sendiri . 
  • kebanyakan entri saya pada tahun 2008 kurang komen (cakap sorang2) , jadi silalah komen2 di mana yg patut ok :) .
TEMPAT PERTAMA : RM 30 TUNAI
TEMPAT KEDUA : RM 20 TUNAI
TEMPAT KETIGA : RM10 TUNAI
TEMPAT KE-4 HINGGA 10 : SAGUHATI
contest ini bermula 1 Disember – 31 Disember jam 11.59 PM

Kucing oh Kucing

Pagi2 lagi ummidh siap nk gi pasar…cari kuih sket…kebetulan ahmad dh bgn..kena la bwk sekali…masa nk start kerete ummi dengar cam suara naak kucing…sebenarnya dr semalam lagi dengar…ingatkan ada kt bwh rumah..lantakle dia melalak kat situ…tp pagi td intai2 tak de pun…dh cari keliling rumah tak de nampak byg2 kucing pun…mmmmm..heran gak tu…ada something ke…huhuhu..takut jugak tu…

Lepas beberapa minit…dh tak bunyi..ummi pun masuk kereta n teruskan perjalanan yg tak sampai pun 10 minit…dekat je..kalau pandai motor..ummi bwk motor je..tp ummi mmg takut naik motor…he3…jadi penumpang pun takut..ni nk bwk…mmm…hampeh le…

Sepanjang perjalanan n masa parking kereta tu…mmg dh tak de bunyi anak kucing…sampaila masa dh siap membeli belah n berjalan ke parking area…ada kakak n anaknye dok terhendap2 kat kereta ummi…heran jugak..ada problem ke ngn kereta tu…sampai je ummi pun tegur la..wat pe kat kereta ummi…kaka tu ckp ada bunyi anak kucing…adusss..masalah ni…dok kat mane..dlm kereta mmg dh sahih tak de…then kakak tu suruh ummi buka kt bhgn enjin…bukak je..haaaa..tu dia..anak kucing yg comel ada kt sblh bateri..siannye..mesti kepanasan…dah la panas lapar pulak..yela dr smlm agaknya dia kot dlm tu…masuk pandai, keluar tak reti…apa la sikucing ni…dlm hati le…he3…tu nasib baik kucing..kalau ular..alahai..camne la…mmg dh ada kes ular masuk kt bhgn tu…kereta kancil..ularnye tu punya la besar….

Lepas ni..mmg kena selalu kereta luar dn dlm..mana la tahu..kot2 apa pulak yg terlekat kt dalam tu…he3…

Sekian.

Cutest with nice smile baby contest

Salam sume…dh lama ummi tk join contest…bulan ni lum join mana2 contest pun…ni yg first…he3..tk nk cerita panjang2…ni gambar yg ummi hantar…

haa..ni la gambar my little princess…
Syarifah Nur Zahira
Jom scroll ke bawah tgk syarat2 penyertaan…


As a token of appreciation to my friends and customer, &ita Maternity would like to having a giveaway.I’ve been thinking, these are what I’m going to offer:-

Long Sleeve cardigan with your own choice of color

+




Boleh pilih socks ni nak yang mana.

Set of 2 Combimini slip socks



OR







MikiHouse Socks








To participate, you just need to do the followings :

  • Add &ita maternity banner & links to your blog lists


Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!


  • Please attach your most cutest with smile baby photo in your blog(sekeping jek ek)
  • And lastly, email me your participation at anidanitakanapi@yahoo.com. Don’t forget to leave your blog name/email.(comment box problem x tau naper, so email ek, sorry sgt..)


Oleh kerana sambutan yg amat menggalakkan contest ini dilanjutkan ke 31 december 2009 dan result will announce on 5th January 2010.The winner will be selected based on the most cutest smile. Harap maklum….


Ok ni list yg dah join.Boleh refer ke http://www.danitamaternity.com/2009/06/contestants.html

Muka Tak Malu…..

Sya terbukak nk wat entry ni bila baca entry kt kawan sya…mamapayish…tp ni bukan sya yg kena…asben kakak ipar sya…

Alkisahnya suatu ketika…raye pose lepas…rumah kakak ipar didatangi oleh 2 org lelaki..rasenya…lupa le..kih3…dgn selamba nye dtg kat asben kakak ipar sya…abang khalid…yg kebetulan ada kat luar rumah…dn masa tu jgk ada tetamu yg dtg…minta duit raye…mmg muka tk malu..pakai punye smart gila…dia blh tunggu kat situ sampai abang khalid bg duit..nk tk nak bg je la RM5 sbb kan ada tetamu penting kt dlm…tk blh le nk byk soal…

Lepas tu…dorg tu terus blah join ngn member yg lain….ada sorg pompuan dlm group tu..naik kete yg dh tunggu kt area tu…then terus blah…

Skang ni macam2 cara org buat nk dptkan duit FREE…ingatkan budak2 je yg mintak duit raye…org dewasa ada jugak yg mintak…taktik baru…kalau kita tk bg bimbang pulak dorg tu wat benda tk elok…sbb diap bwk geng lagi…

Moga2 dorg tu dibukakan hati untuk bertaubat…Amin..

Pengalaman Balik Raya

Salam semua….raye aidiladha yg lalu…sya n family balik raye kt kg my mum..kat Jeli, kelantan…sbb my brother kahwin….nak tahu sape drivernye…of course la sya…he3…bukannya ape..lbh selesa jadi driver drpd jadi penumpang…lgpun sya ni mmg tk blh jadi penumpang…pening…kena makan ubat..kalau tak…alamak terlentuk la sepanjang perjalanan….tp kalau bawak ok la pulak…tp ok gak..tak yah la nk layan karenah budak2 yg mmg aktif sesangat tu..he3..selamat…

Sya balik lepas solat raye…dlm kul 9.30am…mmg best sgt..sbb jln lengang…sya apalagi pejut la tp tak de la laju sgt..dlm 100 ke 120 km/jam je..ada la sekali terlebih sampai 135 km/jam…tp sekali je la..pastu mmg selalu pandang meter takut terlajak..almaklumla jln kosong..tk byk kenderaan…syok le…

Perjalanan yg memakan masa lebih 6 jam…sya blh sampai dlm 5 jam je..tu pun sbb 3 kali stop..sekali isi minyak kete, second tu buat susu kat Ahmad…yg ketiga lak tidurkan Ira…sbb sya bwk kete Ira ada atas riba…sbb dia mengamok…tp masa tu bwk kereta kurang 100 km/jam..takut jugak le…

Kiranya sepanjang perjalan balik…tak de apa2 yg menarik…relax je..tup2 sampai…

Sya duk kt kg ada la dlm 5 hari…lepas sume dh setel…esoknya 08 Dec 2009 kami sekeluarga pun bertolak balik kmn…lebih kurang kul 9.30am..sama cam nk balik dulu gak…sepanjang perjalanan hujan mmg lebat…rase tercabar la jgk bwk kete dlm hujan lebat…sbb tak biasa..lgpun ni first time bwk kete jauh…mmg tak nampak pun jln..yg nampak line putih kt tgh n lampu kete je…sya mmg follow kete yg dpn dn tgk kt line putih as a guideline…ada la terbabas beberapa kali dlm lubang..tp nasib baik tk teruk…sampai kt sungai anak ikan kt trg…air melimpah…dlm la jugak..byk kete berhenti…(terlupa nk snap gambar..buat kenangan…huhuhu)… lebih kurang 15 minit dok kat situ…ramai yg turun nk tgk paras air..akhirnya dorg ckp blh lalu..tp kena ikut bhgn kiri..sbb sblh kanan tu dlm sket…bila tgk kete kancil pun blh lepas..sya pun slowly le mengharungi air…takut pun ada..tp kuatkan smgt…alhamdulillh selamat….nk hilangkan penat..berhenti rehat jap kt rumah kakak ipar kat gong badak…makan2 dan buat apa yg patut dulu…

Kul 3.30 baru la kami bertolak blk…kakak mmg tk bg..sbb hujan lebat..takut banjir kt tgh jalan…tp sbbkan sya n hubby ada keje…kami redah jugak le…nasib baik jgk blk hari tu jgk..kalau esok..mmg dh tk blh lalu..jln tutup….tp yg buatkan sya berdebar n terkejut bila ahmad bukak pintu masa kete on drive…entah macam mana sya masuk bandar dungun…mamai la tu kot..hehehe…hubby pun heran nape lak masuk bandar dungun…hubby heran…sya lg le heran…mmm..ntahle…terpaksa la buat u-turn..masa nk buat u-turn tu le ahmad bukak pintu sbb nk tgk air…air mmg byk melintas jalan…sya slowly je buat u-turn sbb selain air byk lubang…masa tu sya terpandang kt screen ada amaran pintu dibukak…bila tgk blkg…Ya Allah..anakku dh bukak pintu..nasib baik kaki tk hulur keluar lagi….subhanallah…lepas tu hubby tukar tempat…dia dok blkg ngn Ahmad…tinggal Ira yg teman ummi kt dpn…sepanjang perjalan kt bandar dungun…byk air melimpah..budak2 mmg seronok…terjerit2 bila air terkena tgn dorg…he3…kalau la masa tu dpt snap gambar…blh buat kenangan perjalanan mengharungi banjir…mmg best..bukannya selalu…

Tp jalan menuju ke kmn mmg tak elok…byk lubang cam perangkap samar..terpaksa bwk slow mcm ular…kejap ke kiri, kejap ke kanan..adusssss….ada la jugak kete yg bocor tayar sbb masuk lubang…sya mmg selalu berdoa dlm hati..moga2 semua selamat..bimbang jugak kot2 ada problem..ngn bdk2 aktif 2 org tu…bygkanla camne…

Alhamdulillah….kami selamat sampai lebih kurang kul 6.00pm….

Mom, Baby & Kids Store
Mom, Baby & Kids Store
Information
Information
Subscribe for latest update

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Waktu Solat Kawasan Cukai
خميس
23 Jamadil Akhir 1435
Now : Isha (01:06)
Next : Imsak (10:44)
Social
UserOnline